Euro 2020: Τριάρα η Πορτογαλία, ιστορικό ρεκόρ ο Ρονάλντο

Euro 2020: Τριάρα η Πορτογαλία, ιστορικό ρεκόρ ο Ρονάλντο
Οι Πορτογάλοι πανηγυρίζουν AP

Με ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Πορτογαλία νίκησε 3-0 την Ουγγαρία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro o Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο βαρύ για τους Ούγγρους οι οποίοι μέχρι το 84′ κρατούσαν το μηδέν. Η ανωτερότητα των Πορτογάλων όμως ήταν φανερή, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, έστω και αν άργησε να μεταφραστεί σε γκολ.

Για να έρθει όμως το τρίποντο για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, χρειάστηκε να μπει στο παιχνίδι (αργά) ο Ρενάτο Σάντσες. Αυτή η αλλαγή του Φερνάντο Σάντος βοήθησε την Πορτογαλία να ξεμπλοκάρει και το πρώτο γκολ ήρθε στο 84′ με αρκετή δόση τύχης (αφού η μπάλα χτύπησε στον Ορμπαν) από τον Γκερέιρο.

Euro 2020: Το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας

Από εκεί πέρα ο Ρονάλντο πήρε όλα τα φώτα πάνω του. Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 87′ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro (10) ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί ενώ στο 91′ πέτυχε ένα έξοχο γκολ αφού έκρυψε την μπάλα με τη συνδρομή του Ράφα Σίλβα.

Euro 2020: Το show του Ρονάλντο

Τον αγώνα παρακολούθησαν 60000 θεατές σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι διάγουμε ακόμα εποχές πανδημίας.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι (90+5′ Ρ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Σίγκερ), Σάφερ (65′ Νεγκό), Φιόλα (88′ Ρ, Βάργκα), Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77′ Σεν)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μουτίνιο), Μπ. Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Α. Σίλβα), Ρονάλντο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version