EuroBasket 2022: Τα σενάρια για την αντίπαλο της Εθνικής στη φάση των 16

EuroBasket 2022: Τα σενάρια για την αντίπαλο της Εθνικής στη φάση των 16
Εθνική Μπάσκετ Eurokinissi Sports

Με ποια ομάδα θα παίξει, εκτός απροόπτου, η Εθνική Ελλάδας στη φάση των 16 του EuroBasket 2022.

Τέσσερις αγώνες χρειάστηκε η Εθνική Μπάσκετ για να κλειδώσει την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου στο EuroBasket 2022. Τέσσερις νίκες απέναντι σε Κροατία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία, τέσσερα σαραντάλεπτα με καλές και με μερικές σπουδαίες περιόδους όπως την τρίτη απέναντι στους Ουκρανούς.

Πλέον, η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Πέμπτης (8/9 στις 18:00) με την Εσθονία, με στόχο εκεί να κάνει διαχείριση δυνάμεων εν όψει του πρώτου αγώνα στα νοκ άουτ που θα γίνουν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Mercedes Benz Arena του Βερολίνου.

Όπως γράφει το SPORT24, στο πρώτο νοκ άουτ ματς, στην φάση των 16 της διοργάνωσης, η Ελλάδα ως πρώτη του Γ’ ομίλου θα παίξει με την τέταρτη του Δ’ ομίλου, η οποία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ της Τσεχίας και του Ισραήλ, ο οποίος θα ξεκινήσει 30 λεπτά μετά από αυτόν της Εθνικής με την Εσθονία (8/9 στις 18:30). Η παρέα των Σατοράνσκι – Βέσελι είναι πιθανό να μας απασχολήσει ξανά.

Για να διαταραχθεί η ισχύουσα ισορροπία, θα πρέπει να ηττηθεί η πιο ισχυρή Φινλανδία από την ουραγό του ομίλου, Ολλανδία (0-4) και έτσι να προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Φινλανδία, Τσεχία (αν νικήσει το Ισραήλ) και Ισραήλ στην οποία θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. Ούτε πάντως το σενάριο της Πολωνίας, παρά το 3-1 που έχει ήδη αλλά παίζει με τους Σέρβους, θα πρέπει ν’ αποκλειστεί, αφού η κατάσταση στον όμιλο παραμένει ρευστή και τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα.

Όσο για τα προημιτελικά; Αν η Ελλάδα φτάσει στο ματς της 14ης Σεπτεμβρίου, θα παίξει με την δεύτερη του Β’ ομίλου που θα προκύψει από τον αγώνα Γαλλία – Σλοβενία (αν φυσικά η Γερμανία επικρατήσει της ουραγού Ουγγαρίας). Αν οι Σλοβένοι πάρουν το ματς, η Εθνική θα πέσει στην οικοδέσποινα Γερμανία, διαφορετικά στο δρόμο για τα ημιτελικά αντίπαλος θα είναι οι Γάλλοι φυσικά στο ενδεχόμενο που αυτές οι ομάδες θα προκριθούν επί της τρίτης του Α’ ομίλου.

Στην Game Night της Τρίτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Βασίλη Σκουντή και Γιάννη Φιλέρη σχολίασαν τα όργια του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ουκρανία, τους υποψήφιους αντιπάλους της Εθνικής στα νοκ άουτ, ενώ οι απεσταλμένοι του SPORT24, Παντελής Διαμαντόπουλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Χάρης Σταύρου και Αλέξανδρος Τρίγκας μετέφεραν όλες τις εξελίξεις από το Μιλάνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα