Έξαλλοι πανηγυρισμοί σε όλη τη Γαλλία για την πρόκριση

Έξαλλοι πανηγυρισμοί σε όλη τη Γαλλία για την πρόκριση
AP

Οι φίλοι των τρικολόρ βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν τη νίκη της εθνικής τους, που διεκδικεί το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορία της - 27 τραυματίες στη Νίκαια από ρίψη πυροτεχνημάτων.

Με την ψυχή τους γιόρτασαν οι Γάλλοι την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι τρικολόρ επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό με κεφαλιά και διεκδικούν το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας τους και πρώτο μετά το 1998, όταν το φιλοξένησαν στα δικά τους γήπεδα.

 

Στους δρόμους του Παρισιού και όχι μόνο, ξεχύθηκαν οι Γάλλοι και πανηγύρισαν έξαλλα. Άφθονη μπύρα, βεγγαλικά, σημαίες της Γαλλίας, παντού μπλε φανέλες της εθνικής και ένα σκηνικό πανηγυρικό.

Διαβάστε ΕΔΩ για τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Γαλλία – Βέλγιο και δείτε όλο το Live του αγώνα από το Sport24.gr

AP

 

Οι Γάλλοι περίμεναν ότι θα πανηγύρισαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν δυο χρόνια, όταν ήταν οικοδεσπότες, αλλά η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είχε άλλες διαθέσεις. Τώρα, περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η δίψα είναι μεγάλη…

Τραυματισμοί και πανικός

Σχεδόν 30 ποδοσφαιρόφιλοι τραυματίστηκαν στη Νίκαια όταν ερρίφθησαν πυροτεχνήματα λίγο πριν από τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της γαλλικής εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την πρόκρισή της στον τελικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν.ι.

Το πλήθος πανικοβλήθηκε εξαιτίας «των εκρήξεων των πυροτεχνημάτων», εξήγησε ο Ζαν-Γκαμπριέλ Ντελακρουά, στέλεχος των δημοτικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και κανείς σοβαρά. «Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι εκδορές από γυαλιά και μώλωπες που υπέστησαν άνθρωποι που έπεσαν», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα