Ευρωπαϊκό στίβου: “Ασημένια” με πανελλήνιο ρεκόρ η Μπελιμπασάκη στα 400μ.

Ευρωπαϊκό στίβου: “Ασημένια” με πανελλήνιο ρεκόρ η Μπελιμπασάκη στα 400μ.
"Ασημένια" με πανελλήνιο ρεκόρ η Μπελιμπασάκη στα 400μ. Eurokinissi Sports

Το πέμπτο μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία στον τελικό των 400μ. τερμάτισε δεύτερη με 50.45, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Μία ακόμη επιτυχία πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, καθώς το βράδυ του Σαββάτου η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια, που ήταν πρώτη μέχρι λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, έκανε χρόνο 50.45, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στη Φανή Χαλκιά με 50.56 από το 2004. Αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση.

"Ασημένια" με πανελλήνιο ρεκόρ η Μπελιμπασάκη στα 400μ. AP

 

Το χρυσό πήγε στην Γίστινα Σβιέτι-Ερσέτικ από την Πολωνία με 50.41, την κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη και το χάλκινο στην Λισάν ντε Βίτε από την Ολλανδία με 50.77 (εθνικό ρεκόρ).

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα θερμά του συγχαρητήρια στη Μαρία Μπελιμπασάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό των 400μ., στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αλλά και για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Tweet για την επιτυχία της Μαρίας Μπελιμπασάκη που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400μ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο θρίαμβος στο #Berlin2018 συνεχίζεται με τη Μαρία Μπελιμπασάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θερμά συγχαρητήρια! Ήσουν συγκλονιστική!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τη Μαρία Μπελισμπασάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό των 400μ., στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, συνεχάρη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις και μας έκανες υπερήφανους. Στη συνείδηση όλων των Ελλήνων έχεις κατακτήσει το χρυσό» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα