Γεωργία – Ελλάδα 0-2: Λυτρώθηκε πριν από το φινάλε και συνεχίζει να κυνηγάει την πρόκριση

Γεωργία – Ελλάδα 0-2: Λυτρώθηκε πριν από το φινάλε και συνεχίζει να κυνηγάει την πρόκριση
INTIME

Η Εθνική λυτρώθηκε στο 90' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα και γκολ του Πέλκα στο 90+6' , επικράτησε 2-0 της Γεωργίας και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ζωντανή έμεινε η Ελλάδα στο κυνήγι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ παίρνοντας ένα σημαντικό διπλό στο Μπατούμι. Η Εθνική δεν ήταν καλή, όμως επικράτησε 2-0 της Γεωργίας πετυχαίνοντας δύο γκολ λίγο πριν απ’ το φινάλε.

Στο 90ο λεπτό ο Μπακασέτας άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 90+6′ ο Πέλκας κλείδωσε τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Νωθρό ξεκίνημα, ανέβηκε στη συνέχεια

Όπως αναφέρει το SPORT24, η Εθνική μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με τη Γεωργία να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ανισορροπίες στην άμυνα και κενούς χώρους, ώστε να πατήσει στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Όσο κυλούσαν όμως τα λεπτά, τόσο ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο η Εθνική.

Στο 11′ απείλησε με τον Μασούρα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, που πέρασε παράλληλα με την εστία του Λόρια. Στο 13′ μάλιστα η Εθνική έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα χωρίς το γκολ να μετρήσει.

Ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Λόρια έδιωξε. Ο Ανδρούτσος προσπάθησε να προλάβει και γύρισε στον Παυλίδη που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το VAR έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή στην απόκρουση του Λόρια.

Το γκολ δεν μέτρησε, όμως η Εθνική συνέχιζε να είναι ψηλά στο γήπεδο, αν και η Γεωργία προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, με τον Κβαρατσκέλια βέβαια να είναι περιορισμένος.

Δεν βρήκε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα

Στο 24ο λεπτό οι παίκτες του Φαν Σιπ φώναξαν γι’ ακόμη μία φάση. Ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει την μπάλα. Διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 34′ η Εθνική έφυγε στην αντεπίθεση με τον Παυλίδη να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Λόρια να μπλοκάρει. Η Ελλάδα συνέχιζε να απειλεί με κάποια μακρινά σουτ και μάλιστα τελείωσε το ημίχρονο με εννέα τελικές. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει καταφέρει να βρει το γκολ.

Αργό τέμπο από την Εθνική

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζον Φαν Σιπ επέλεξε ένα σχήμα χωρίς κλασικό φορ με τον Πέλκα να περνάει στη θέση του Παυλίδη. Στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με την Ελλάδα να προβαίνει σε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, χαρίζοντας την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις στους γηπεδούχους που έψαχναν να φύγουν στην κόντρα.

Η Ελλάδα όσο κυλούσαν τα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο κρατούσε την μπάλα, όμως αυτό το αργό τέμπο δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει κινδύνους. Η Γεωργία έμενε πίσω καλά οργανωμένη στην άμυνά της.

Λύτρωση με πέναλτι του Μπακασέτα, το 2-0 ο Πέλκας

Η Εθνική δεν κατάφερνε να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ φαινόταν πως το σχήμα χωρίς καθαρό 9άρι δεν λειτουργούσε. Ενδεικτικό το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος μέχρι στο 77ο λεπτό είχε μόλις τρεις τελικές. Ο Φαν Σιπ προσπάθησε να φτιάξει κάπως την κατάσταση με τον Τζόλη να περνάει στη θέση του Μασούρα.

Η ομάδα του Φαν Σιπ εξακολουθούσε να μην να γίνει επικίνδυνη στην εστία του Λόρια. Όταν χρειαζόταν η Γεωργία κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Στο 88′ είχε μία ευκαιρία με τον Τζόλη, όταν με δυνατό σουτ χωρίς ισορροπία έστειλε την μπάλα άουτ. Ωστόσο, σ’ αυτό το σημείο ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω και εξέτασε στο VAR χέρι του Γκορμπελίτζε στην περιοχή όταν διεκδίκησε στον αέρα την μπάλα με τον Χατζηδιάκο. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ήρθε η λύτρωση. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και στο 90′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε εκεί και ο Πέλκας “κλείδωσε” τη νίκη. Η Εθνική έφυγε στην κόντρα έπειτα από κλέψιμο του επιθετικού της Φενέρμπαχτσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκάβοντας την μπάλα.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Μασούρας.

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπανίτζε, Τσακβεντάτζε, Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα