Καμία επί της ουσίας αντίδραση από την Ομοσπονδία για την καταγγελία βιασμού της Μπεκατώρου

Καμία επί της ουσίας αντίδραση από την Ομοσπονδία για την καταγγελία βιασμού της Μπεκατώρου

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο ημέρες από την καταγγελία βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας δεν έχει υπάρξει καμία επί της ουσίας αντίδραση από την πλευρά της ΕΙΟ.

Το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, μια καταγγελία η οποία είχε προηγηθεί σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ωστόσο αυτή τη φορά στο πλαίσιο ομιλίας στην Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στον αθλητισμό προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Παρά το σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση, στην Ομοσπονδία φαίνεται να μην έχουν καταλάβει επ’ ακριβώς τι έχει καταγγείλει η Ολυμπιονίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων στην καταγγελία της αναφέρει: “Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας, στο ασανσέρ πριν πάει στο δωμάτιο του, μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Εγώ αρνήθηκα και πήγα να κλείσω την πόρτα. Εκείνος πάντα ευγενικά και με χαμόγελο με ρώτησε αν τον φοβάμαι και τότε του απάντησα πως όχι, αλλά ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω μαζί στο δωμάτιο του.

Εκείνος προσπαθώντας να με πείσει, με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι ερωτικό απλά να συζητήσουμε. Ήξερε όμως πώς να μου μιλήσει και πώς να με ηρεμήσει και να με κάνει να ρίξω τις άμυνες μου.

Και όταν αυτό έγινε, τότε άρχισε να ασελγεί εις βάρος μου. Προσπάθησε να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί.

Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δε σταμάτησε ότι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. (…)”

Η άνευ ουσίας ανακοίνωση και η σιγή

Από τότε μέχρι και σήμερα η μόνη αντίδραση από την πλευρά της Ομοσπονδίας ήρθε μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή της η οποία βγήκε την Παρασκευή (15/01).

Σε αυτήν η ΕΙΟ η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την Μπεκατώρου για το θέμα, αλλά αν ποτέ γίνει επίσημη καταγγελία τότε θα πράξει τα δέοντα, αρκεί να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Μια ανακοίνωση η οποία προκάλεσε από μόνη της πολλές αντιδράσεις, αφού επί της ουσίας η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία δεν λέει τίποτα. Έκτοτε και ενώ έχει υπάρξει αντίδραση για το θέμα μέχρι και από τον Πρωθυπουργό η ΕΙΟ σιωπά, όπως και ο πρόεδρός της, Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Μοναδική εξαίρεση μέχρι τώρα αποτελεί ο έφορος των Εθνικών Ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΟ, Ιωάννης Παπαδημητρίου ο οποίος και υπέβαλε την παραίτησή του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version