Κορονοϊός: Τρία τα νέα κρούσματα παικτών του ΝΒΑ, σε Σέλτικς και Λέικερς

Κορονοϊός: Τρία τα νέα κρούσματα παικτών του ΝΒΑ, σε Σέλτικς και Λέικερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Μάρκους Σμαρτ στον αγώνα των Λέικερς με τους Σέλτικς στις 23 Φεβρουαρίου AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Αν και η ηγεσία του ΝΒΑ φρόντισε να ενεργήσει παραδειγματικά και να διακόψει το πρωτάθλημα πριν απ' όλους τους άλλους, δεν κατάφερε ν' αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παικτών.

Άλλοι τρεις παίκτες ομάδων του ΝΒΑ τουλάχιστον έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Του ενός η ταυτότητα κοινοποιήθηκε ήδη. Πρόκειται για τον Μάρκους Σμαρτ των Μπόστον Σέλτικς, διεθνή γκαρντ με την Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο οποίος στο μήνυμα που απέστειλε προς το κοινό δήλωσε ασυμπτωματικός. “Είμαι καλά, νιώθω υπέροχα. Δεν έχω αισθανθεί κάποιο από τα συμπτώματα“, ανέφερε προτρέποντας όλους τους άλλους να μένουν σε απόσταση από τους οικείους τους, να πλένουν καλά τα χέρια τους και να προστατεύσουν τον εαυτό τους, παρέχοντας προστασία και στους γύρω τους.

Η νεότερη γενιά στη χώρα πρέπει τηρήσει τις αποστάσεις. Δεν είναι αστείο. Μην το κάνετε εγωιστικά. Μαζί μπορούμε να το νικήσουμε, αλλά για να το νικήσουμε μαζί πρέπει να είμαστε χώρια για ένα σύντομο διάστημα“, κατέληξε ο Σμαρτ που λειτουργεί πολύ πιο… σμαρτ απ’ όλους εκείνους τους νέους στις ΗΠΑ που ταξίδεψαν μαζικά στη Φλόριντα, χωρίς να διακόψουν την ετήσια παράδοση του Spring Break, για να ‘παρτάρουν’ ασύστολα στις παραλίες εν μέσω πανδημίας αψηφώντας κάθε οδηγία και ιατρική συμβουλή, τη στιγμή μάλιστα που όλη η Καλιφόρνια έχει μπει σε καραντίνα και τα θύματα του ιού έχουν φτάσει τα 200.

Οι Σέλτικς ενημέρωσαν ότι ο παίκτης προσεβλήθη από κάποιον που έφερε ήδη τον ιό.

Οι Λέικερς δεν έδωσαν στοιχεία για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός της ομάδας. Αν δηλαδή ένα εξ αυτών αφορά τον Λεμπρόν Τζέιμς ή κάποιον άλλον. Ούτως ή άλλως βρίσκονταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό πριν βγουν τ’ αποτελέσματα των τεστ, όπως και οι άλλοι 15 του ρόστερ, διότι ο τελευταίος αγώνας της ομάδας του Λος Άντζελες ήταν με τους Νετς, στους οποίους ανιχνεύθηκαν τέσσερις περιπτώσεις.

Ο συνολικός αριθμός αυξάνεται διαρκώς και τείνει να γίνει διψήφιος, διότι τα ιατρικά επιτελεία όλων των ομάδων, πλην των Νιου Ορλίνς Πέλικανς στην παρούσα φάση, έχουν βάλει τους παίκτες σε αυτή τη διαδικασία, ακόμη κι αν ουδείς εξ αυτών έχει παρουσιάσει υψηλό πυρετό, ξηρό και έντονο βήχα ή πρόβλημα στην αναπνοή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα