Λιόν – Μπάγερν 0-3: Επιστροφή με τριάρα σε τελικό Champions League

Λιόν – Μπάγερν 0-3: Επιστροφή με τριάρα σε τελικό Champions League

Η Μπάγερν νίκησε 3-0 τη Λιόν χάρη στα γκολ των Γκνάμπρι (2), Λεβαντόβσκι και επέστρεψε μετά από επτά χρόνια σε τελικό Champions League (11ο της ιστορίας της).

Αυτή τη φορά δεν ήταν διαστημική όπως στην οκτάρα με την οποία διέσυρε την Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά τα χρειάστηκε στο πρώτο τέταρτο. Τα κατάφερε όμως. Με δύο γκολ του Γκνάμπρι κι ένα του Λεβαντόβσκι η Μπάγερν πέρασε με 3-0 το εμπόδιο της Λιόν και επέστρεψε μετά από επτά χρόνια σε τελικό Champions League.

Πρωταγωνιστής ο Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία (το τρίτο ο Λεβαντόβσκι) της νίκης-πρόκρισης των Βαυαρών, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με την Παρί Σεν-Ζερμέν στον τελικό (εντέκατο στην ιστορία της ομάδας του Μονάχου) της Κυριακής. Και οι δύο έχουν ευκαιρία για τρεμπλ, το ένατο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Μπάγερν ήδη έχει κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο (είτε πρόκειται για Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε για Champions League) και πάει για το έκτο! Αντίπαλός της μια πρωτάρα σε τέτοιο επίπεδο, καθώς για την Παρί θα είναι ο πρώτος τελικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.


Δύο Γερμανοί προπονητές στους αντίπαλους πάγκους. Χάνσι Φλικ και Τόμας Τούχελ. Για τέταρτη φορά δυο συμπατριώτες διεκδικούν το τρόπαιο. Το 1979 ήταν Κλαφ (Φόρεστ) και Χιούτον (Μάλμε), το 2003 Αντσελότι (Μίλαν) και Λίπι (Γιουβέντους), το 2013 Χάινκες (Μπάγερν) και Κλοπ (Ντόρτμουντ).

Η Μπάγερν είναι η πρώτη ομάδα σε όλη την ιστορία του Champions League που νικά δέκα διαδοχικά ματς από την αρχή της σεζόν. Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει ευρωπαϊκή διοργάνωση με μόνο νίκες. 

Λεβαντόβσκι και Γκνάμπρι συνθέτουν το πιο καυτό δίδυμο στην ιστορία του Champions League σε μια σεζόν. 15 γκολ ο Πολωνός, 9 ο Γκνάμπρι και οι αντίπαλες άμυνες τρέμουν. Και τα 9 του Γκνάμπρι, ωστόσο, μακριά από το Μόναχο! Έξι στο Λονδίνο (4 στην Τότεναμ και 2 στην Τσέλσι) και 3 στη Λισσαβώνα (1 στην Μπαρτσελόνα και 2 στη Λιόν).

Κι όμως οι γκον μπήκαν με τη φόρα της πρόκρισης επί της Μάντσεστερ Σίτι. Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης τους ανήκε ολοκληρωτικά. Είχαν τετ-α-τετ, μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αιφνιδιάζοντας την Μπάγερν. Είχε και δοκάρι, το οποίο έσωσε τον Μάνουελ Νόιερ.

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Σερζ Γκνάμπρι άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό. Πήρε την μπάλα από δεξιά, συνέκλινε και με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ίδιος διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του στο 33ο λεπτό. Ο Πέρισιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λεβαντόβσκι έχασε το… άχαστο, ο Λόπες αιφνιδιάστηκε και ο Γκνάμπρι δεν συγχώρησε.

Το τελικό σκορ (0-3) διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό. Ο Πολωνός έψαχνε με μανία το γκολ και το βρήκε κάνοντας το 0-3 με κεφαλιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα