Μαραθώνιος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Κιπτσόγκε με 2:01:09

Μαραθώνιος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Κιπτσόγκε με 2:01:09
Ελιούντ Κιπτσόγκε - Μαραθώνιος Βερολίνου AP

Απίθανα πράγματα από τον Κενυάτη δρομέα, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, τερματίζοντας σε 2:01:09, δηλαδή 30 σεκ. ταχύτερα από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση.

Εκπληκτική ήταν η επίδοση του Κενυάτη δρομέα, Ελιούντ Κιπτσόγκε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου.

Όπως γράφει το SPORT24, ο 37χρονος αθλητής κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα, δηλαδή 30″ ταχύτερα από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση (2:01:39), η οποία ήταν και πάλι στον Μαραθώνιο του Βερολίνου το 2018.

Δείτε σε video τον τερματισμό του Κενυάτη:

Ο Κιπτσόγκε είναι δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέριο και το 2021 στο Τόκιο, αλλά και κάτοχος, όπως προείπαμε, και του παγκοσμίου ρεκόρ. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και το χάλκινο τέσσερα χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο Κιπτσόγκε έγινε μόλις ο τέταρτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία, ύστερα από τους Τζίμι Πίτερς, Καλίντ Κανουσί και Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ, που κατάφερε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία, στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, πίσω από τον Κιπτσόγκε τερμάτισαν ο συμπατριώτες του, Μαρκ Κορίρ (δεύτερος) με 2:05:58 και ο Αιθίοπας Ταντού Αμπάτε (τρίτος) με 2:06:28.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version