Μαρτυρία που τσακίζει από τον Ζόνατας: “Σχεδόν λιποθύμησα στο μπάνιο”

Μαρτυρία που τσακίζει από τον Ζόνατας: “Σχεδόν λιποθύμησα στο μπάνιο”
Ο Ζόνατας ντε Ζεζούς όταν αγωνιζόταν στο Ανόβερο AP Photo/Matthias Schrade

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζόνατας ντε Ζεζούς της ισπανικής Έλτσε εξήγησε πώς βίωσε τη βάναυση επίθεση του κορονοϊού στον οργανισμό του. Σε τι κατάσταση είναι μετά από οκτώ ημέρες απομόνωσης.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 15 Μαρτίου ο Ζόνατας ντε Ζεζούς της ισπανικής Έλτσε, ομάδα της β’ κατηγορίας στην Ισπανία, μίλησε στη Globoesporte για την εμπειρία που βίωσε (κι εξακολουθεί να βιώνει) από την ημέρα ‘συναντήθηκε’ με τον κορονοϊό. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, με περάσματα από Ιταλία (Τορίνο), Ρωσία (Ρουμπίν Καζάν) και Γερμανία (Ανόβερο), περιέγραψε τις πολύ σκληρές πρώτες ημέρες και εξήγησε γιατί ο ιός είναι πολύ ύπουλος.

Άρχισα να αισθάνομαι ότι έχω πυρετό. Ήταν ένα πολύ άσχημο συναίσθημα, αλλά σκέφτηκα πως ήταν απλά μια ημικρανία. Επειδή όμως το κεφάλι και το σώμα μου πονούσαν το ίδiο πολύ, όταν ξημέρωσε μίλησα με τον γιατρό της ομάδας και με συμβούλευσε να κάνω γρήγορα την εξέταση, αφού είχα όλα τα συμπτώματα του ιού. Βγήκε θετικό.

Δεν μπορούσα καν να κουνηθώ. Το σώμα μου ήταν αδύναμο και ειδικά τις πρώτες τρεις ημέρες υπέφερα πολύ. Δεν είχα τη δύναμη να κάνω τίποτα. Όταν πήγα να κάνω ένα ντους, σχεδόν έπεσα στο μπάνιο. Ήταν ένας ισχυρός πόνος, ποτέ μου δεν τον είχα νιώσει. Αυτός ο ιός δεν είναι αστείο“, επεσήμανε ο Ζόνατας προειδοποιώντας για τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός ακόμη και σ’ έναν υγιή οργανισμό που σε καθημερινή βάση γυμναζόταν εντατικά.

Ο Ζόνατας ζει μόνος του στο Έλτσε, στην τρίτη μεγαλύτερη βαλενθιάνικη πόλη, και αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή, παραμένοντας στο στάδιο της ανάρρωσης. Η επικοινωνία του με τον ‘έξω κόσμο’ γίνεται μονάχα μέσω της τεχνολογίας. Στις άμεσες ανάγκες τον εξυπηρετούν φίλοι του.

Από την περασμένη Παρασκευή του επετράπη από τον γιατρό ν’ αρχίσει κάποιες σωματικές ασκήσεις. “Είμαι καλύτερα πλέον και άρχισα να γυμνάζω πάλι. Είμαι ένας αθλητής και είχα πάρα πολύ πόνο, φανταστείτε τι συμβαίνει με κάποιο ηλικιωμένο άτομο. Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας πολλά στη Βραζιλία, διότι μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα αυτού του ιού“, κατέληξε

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα