Μουντιάλ 2022, Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Αντίο με νίκη για τα αδάμαστα λιοντάρια, σκόραρε και αποβλήθηκε ο Αμπουμπακάρ

Μουντιάλ 2022, Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Αντίο με νίκη για τα αδάμαστα λιοντάρια, σκόραρε και αποβλήθηκε ο Αμπουμπακάρ
Εικόνα από το Καμερούν - Βραζιλία για το Μουντιάλ 2022 2022 THANASIS STAVRAKIS / AP IMAGES

Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ σκόραρε στο 90+2' και χάρισε τη νίκη στο Καμερούν και αποβλήθηκε χαμογελαστός, καθώς έβγαλε τη φανέλα στους πανηγυρισμούς. Η σελεσάο ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς, όμως τα αδάμαστα λιοντάρια πήραν τη νίκη στο φινάλε.

Η Βραζιλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2022. Στον αγώνα με τον Καμερούν ηττήθηκε 1-0 ωστόσο αυτό δεν της στέρησε την πρωτιά στον όμιλο. Ο σκόρερ του χρυσού γκολ των Καμερουνέζων ήταν ο Βενσάν Αμπουμπακάρ στο 90+2′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στους “16”αντίπαλος της σελεσάο θα είναι η Νότια Κορέα.

Ο Τίτε προχώρησε σε πολλές αλλαγές, η σελεσάο δεν είχε πατημένο το πόδι στο γκάζι, παρ’ όλα αυτά ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Όσες ευκαιρίες βρήκαν εστία, ο Ντέιβις Επασί ήταν εκεί και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, όπως αναφέρει το SPORT24.

Το Καμερούν με τη σειρά του είχε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ με σημαντικότερη την κεφαλιά του Μπουεμό στο 45+3′, όμως ο Έντερσον με ωραία επέμβαση απομάκρυνε. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια που η Βραζιλία δέχθηκε στον στόχο στο τουρνουά.

Το ματς

Η Βραζιλία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι. Ο Τίτε άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες του για τα νοκ-άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή της σελεσάο ήταν στο 14′. Ο Μαρτινέλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Επασί απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούσαν να απειλούν χωρίς να πιέζονται από τον χρόνο, ωστόσο ο Επασί επενέβη όπου χρειάστηκε. Στο 38′ ο Άντονι με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Επασί τον σταμάτησε. Στο 45+2′ ο πρώην κίπερ του ΟΦΗ σταμάτησε και τον Μαρτινέλι, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Ροντρίγκο πέρασε άουτ.

Το Καμερούν έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Αμπουμπακάρ έκανε μια υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Εμπουεμό με μια σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Έντερσον σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Η Βραζιλία ήταν ανώτερη και είχε και πάλι τη μερίδα του λέοντος στις τελικές προσπάθειες. Πρώτος απείλησε ο Βενσάν Αμπουμπακάρ με ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η σελεσάο πήρε τη σκυτάλη των ευκαιριών στο 53ο λεπτό. Μαρτινέλι, Μιλιτάο και Άντονι απείλησαν σε διάστημα τριών λεπτών (56′ -57′ -58′), αλλά ο Επασί τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μετά το 60ο λεπτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω και των αλλαγών. Ο Εντσάμ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά ο Έντερσον ήλεγχε την πορεία της μπάλας και τον σταμάτησε.

Στο φινάλε του ματς ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός. Το Καμερούν βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε, Εμπεούμο, Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό, Αμπουμπακάρ.

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες, Φαμπίνιο, Φρεντ, Άντονι, Ροντρίγκο, Μαρτινέλι, Ζεζούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα