Μουντιάλ 2022, Σερβία – Ελβετία 2-3: Ο αγέραστος Σακίρι την έστειλε στους 16 έπειτα από ματσάρα με γκολ και ξύλο

Μουντιάλ 2022, Σερβία – Ελβετία 2-3: Ο αγέραστος Σακίρι την έστειλε στους 16 έπειτα από ματσάρα με γκολ και ξύλο
2022/EBRAHIM NOROOZI/AP IMAGES

Η Ελβετία έφτασε στην πολυπόθητη νίκη επί της Σερβίας και το χορταστικό 3-2 την έστειλε στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την αντίπαλό της. Η Πορτογαλία επόμενος αντίπαλος την προσεχή Τρίτη.

Η Ελβετία έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σερβία σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του Μουντιάλ 2022 και με ανατροπή στην ανατροπή πήρε τη νίκη 3-2 που την πλάσαρε στη 2η θέση του 7ου ομίλου, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.

Το “τρίποντο” αυτό τη στέλνει απέναντι στην Πορτογαλία στη φάση των 16 την προσεχή Τρίτη και αφήνει τους Σέρβους εκτός νοκ άουτ και στην τρίτη διοργάνωση όπου συμμετέχουν αυτόνομα.






Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η επιβεβαίωση ήρθε από την τριπλή ευκαιρία της Ελβετίας στα 20” από τη σέντρα του “τελικού” πρόκρισης. Ο Γκρανίτ Τζάκα, όπως αναφέρει το SPORT24, έπιασε δύο σουτ και νικήθηκε πρώτα από αντίπαλο και έπειτα από τον Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κι ενδιάμεσα ο Μπριλ Εμπολό δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Η απάντηση των Σέρβων ήταν μια κεφαλιά του Νίκολα Μιλένκοβιτς, αλλά κυρίως ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής του Άντριγια Ζίβκοβιτς, που κατέληξε στο δοκάρι των Ελβετών. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κάλυψε ξανά όλη τη δεξιά πτέρυγα της Σερβίας, με τον Φίλιπ Κόστιτς στον αντίποδα στο 3-5-2 του Ντράγκαν Στόικοβιτς.

Κάπου εκεί άρχισε ο χορός των γκολ. Στο 20ό λεπτό ο Τζερντάν Σακίρι έγραψε το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, όμως οι τελικές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν και το επόμενο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Οι Σέρβοι “χτύπησαν” δις με τους δύο φορ τους, τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, αμφότεροι από “σερβίρισμα” του Ντούσαν Τάντιτς.

Οι Ελβετοί δεν έμειναν “παγωμένοι” από την ανατροπή. Πρώτα έχασαν μία ευκαιρία με τον Σακίρι και στη συνέχεια βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Εμπολό από κοντά έκανε το 2-2 στο 44′.

Η Ελβετία μπήκε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο όπως και στο 1ο, αλλά αυτήν τη φορά μετέτρεψε την ευκαιρία της σε γκολ. Μία μαγική συνεργασία Σακίρι, Ρούμπεν Βάργκας και Ρέμο Φρόιλερ έχρισε σκόρερ τον τελευταίο στο 48′ και με την ανατροπή στην ανατροπή, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν κρατούσε ξανά στα χέρια της την πρόκριση.

Η αντίδραση των Σέρβων δεν ήταν το ίδιο δυναμική όσο στο 1ο μέρος κι έτσι ο Στόικοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λούκα Γιόβιτς και Νεμάνια Γκούντελ. Η Ελβετία είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, κάτι που εκνεύρισε τους Σέρβους και όταν στο 68′ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μίτροβιτς (δεν υπήρχε παράβαση), το παιχνίδι παραλίγο να πάρει φωτιά. Ο πάγκος της Σερβίας ήταν όρθιος και ζητούσε πέναλτι, ο Γκρανίτ Τζάκα του έδειξε τα γεννητικά όργανά του και απειλήθηκε σύρραξη.

Το επεισόδιο αυτό μαζί με τις αλλαγές που ακολούθησαν μόλις ηρέμησε το κλίμα προκάλεσε αισθητό ροκάνισμα χρόνου που ευνόησε τους Ελβετούς. Οι Σέρβοι πίεσαν και τους έκλεισαν στο γήπεδό τους, όμως δεν κατάφεραν πολλά.

Η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του “Σταδίου 974” παρέμεινε η Ελβετία, αλλά αυτήν τη φορά στην κόντρα ή με στημένες φάσεις. Το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους (με τις καθυστερήσεις να περιλαμβάνουν και μία σύρραξη) κι έστειλε τους Ελβετούς στα νοκ άουτ απέναντι στην Πορτογαλία, την οποία αντιμετώπισε και στο πρόσφατο Nations League.

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55′ Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68′ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Τζούριτσιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69′ Ζακάρια), Σο (69′ Φερνάντες), Βάργκας (83′ Φάσναχτ), Εμπολό (90+6′ Οκαφόρ)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα