Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης: "Στηρίζουμε τη Μπεκατώρου - Να αποδοθούν ευθύνες"

Η Σοφία Μπεκατώρου
Η Σοφία Μπεκατώρου HERBERT KNOSOWSKI / ASSOCIATED PRESS

Ανακοίνωση για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου εξέδωσε ο ΝΟΘ. Καταδικάζει τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας και ζητά να υιοθετηθούν μέτρα για την εξάλειψή τους.

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε νεαρή ηλικία, στάθηκε και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο ΝΟΘ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού και εκφράζει τη στήριξή του στη Χρυσή Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας.

Επίσης, ζητά από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, αλλά και να υιοθετηθούν μέτρα και διαδικασίες για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Η ανακοίνωση του ΝΟΘ:

"Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού και στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ολυμπιονίκη ιστιοπλόο Σοφία Μπεκατώρου στην απόφασή της να καταγγείλει δημόσια το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που βίωσε στο παρελθόν.

Η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλική κακοποίηση συνιστούν μορφές διάκρισης κατά των γυναικών και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η ευθύνη για την αποφυγή τους αποτελεί χρέος όλων. Ειδικά στο χώρο του αθλητισμού ευθύνη των διοικητικών παραγόντων, των προπονητών, των συναθλητών, των φορέων αθλητισμού, και της Πολιτείας είναι η διαρκής προσπάθεια πρόληψης παρόμοιων περιστατικών, η προστασία των αθλητών και αθλητριών, η αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, και η καταγγελία τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά πρέπει να επιδεικνύεται άμεσα και έμπρακτα η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αθλητών και αθλητριών. Ο Ν.Ο.Θ. ζητά από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και να υιοθετηθούν μέτρα και διαδικασίες για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σοφία Μπεκατώρου, Βιασμός, Σεξουαλική παρενόχληση, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network