NBA Finals, Γουόριορς – Σέλτικς 104-94: Γκόλντεν Στέιτ από ατσάλι, έκανε το 3-2

NBA Finals, Γουόριορς – Σέλτικς 104-94: Γκόλντεν Στέιτ από ατσάλι, έκανε το 3-2
AP

Με τον Άντριου Γουίγκινς να έχει βραδιά καριέρας και τους ρολίστες της ομάδας να καλύπτουν την μέτρια βραδιά του Στεφ Κάρι, οι Γουόριορς νίκησαν με 104-94 τους Σέλτικς στο Game 5 των NBA Finals και έκαναν το 3-2 στην σειρά. Πρώτη φορά στην καριέρα του στα playoffs ο Κάρι δεν ευστόχησε σε τρίποντο σε αγώνα playoffs.

Μία νίκη. Τόσο απέχουν πλέον οι Γουόριορς από το 4ο πρωτάθλημά τους σε 7 χρόνια, μετά την επικράτησή τους με 104-94 επί των Σέλτικς στο Game 5 των NBA Finals 2022, χάρη στην οποία έκαναν το 3-2 στην σειρά των τελικών.

Σύμφωνα με το Sport24.gr το Γκόλντεν Στέιτ ήταν καταιγιστικό στο ξεκίνημα του αγώνα φτάνοντας ακόμα και στο +16, άντεξε στην αντεπίθεση των Σέλτικς στην τρίτη περίοδο – όταν η Βοστώνη έφερε τούμπα το ματς – και ξέσπασε ξανά στην τέταρτη περίοδο, παίρνοντας μία πανάξια νίκη.

Ηγέτης των Γουόριορς ήταν ο Άντριου Γουίγκινς με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, έχοντας βραδιά καριέρας, με τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 21 πόντους, σε ένα παιχνίδι που ο Στεφ Κάρι ήταν… γήινος, μένοντας στους 16 πόντους με 7/22 σουτ, 0/9 εκ των οποίων τρίποντα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έμεινε χωρίς εύστοχο τρίποντο σε αγώνα playoffs έπειτα από 132 σερί παιχνίδια.

Για τους Σέλτικς, που κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο μετά το buzzer-beater του Τζόρνταν Πουλ στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 27 πόντους, ο Μάρκους Σμαρτ 20 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράουν 18 πόντους (αλλά με 5/18 σουτ).

Ο αγώνας

Οι Γουόριορς ξεκίνησαν εκρηκτικά το παιχνίδι, πίεζαν, βούταγαν στο παρκέ για μπάλες και χάρη σε ένα σερί 8-0 ξέφυγαν με 14-4, με τους Σέλτικς να ψάχνονται, βλέποντας τον Τέιτουμ να μην επιχειρεί ούτε ένα σουτ στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα.

Το Γκόλντεν Στέιτ μάλιστα δεν έμεινε εκεί, παρά συνέχισε στο ίδιο τέμπο και εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους (24-8), παρά το γεγονός ότι ο Κάρι είχε μόλις 4 πόντους. Κάπου εκεί όμως επέστρεψε στο ματς ο Τέιτουμ, ο οποίος με 6 σερί πόντους έδωσε λύσεις στην ομάδα του, με την πρώτη περίοδο τελικά να ολοκληρώνεται με τους Γουόριορς να προηγούνται με 27-16.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους Γουόριορς να ξεφεύγουν ξανά με 14 πόντους διαφορά (32-18). Οι Σέλτικς όμως απάντησαν και εκμεταλλευόμενοι το πέρασμα του Κάρι στον πάγκο σημάδεψαν τους Μπιέλιτσα-Πουλ και μείωσαν σε 32-26. Το Γκόλντεν Στέιτ όμως συνήλθε κάπου εκεί. Κάτι η επιστροφή του Κάρι, κάτι ο οίστρος του Γουίγκινς (16 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο), οι γηπεδούχοι άρχισαν πάλι να ξεμακραίνουν, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντες μπροστά στο σκορ με 51-39.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Σέλτικς να μπαίνουν με το… μαχαίρι στα δόντια. Η άμυνα της ομάδας έσφιξε, οι Τέιτουμ και Μπράουν βρήκαν χώρους και το αποτέλεσμα ήταν ένα σερί 10-0 με το οποίο η Βοστώνη μείωσε σε 51-49.

Αυτή όμως αποδείχθηκε μόνο αρχή για την Βοστώνη, η οποία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ισοφάρισε σε 55-55, πριν τελικά περάσει μπροστά με 55-58, έχοντας ευστοχήσει σε 8 σερί τρίποντα, αλλά και με 59-63 και 61-66 λίγο αργότερα.

Οι Γουόριορς όμως κάπου εκεί ξύπνησαν και χάρη σε δύο τρίποντα του Τόμπσον μείωσαν αρχικά σε 67-68, πριν περάσουν μπροστά με 72-71 με λέι-απ του Πέιτον. Το καλύτερο όμως το φύλαγαν για το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν ο Πουλ με buzzer-beater τρίποντο από τα 10 μέτρα (με ταμπλό) έδωσε προβάδισμα με 75-74 στο Γκόλντεν Στέιτ.

Το τρίποντο του Πουλ αποτέλεσε το ξυπνητήρι των Γουόριορς. Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι ξέσπασαν στην τέταρτη περίοδο και τρέχοντας ένα συνολικό σερί 12-0 ξέφυγαν με 85-74. Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, με τους Γουόριορς να έχουν το μομέντουμ και να μην το χάνουν ποτέ, καταφέρνοντας να φτάσουν πανάξια στο 3-2.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα