Νέα ευρήματα για τον Εμιλιάνο Σάλα: Ήταν αναίσθητος πριν συγκρουστεί το αεροπλάνο

Νέα ευρήματα για τον Εμιλιάνο Σάλα: Ήταν αναίσθητος πριν συγκρουστεί το αεροπλάνο
Τιμώντας τη μνήμη του Εμιλιάνο Σάλα AP

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα για τη μοιραία πτήση που προκάλεσε τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν τη σύγκρουση του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός φορ, Εμιλιάνο Σάλα, στις 21 Ιανουαρίου 2019 συγκρούστηκε στο πέρασμα της Μάγχης, το οποίο οδήγησε και στον θάνατό του. Ο Σάλα ταξίδευε στην Αγγλία προκειμένου να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του στην Κάρντιφ, μετά τη συμφωνία της Ναντ με τον αγγλικό σύλλογο.

Στις 28 Οκτωβρίου 2021 ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση που επέβαινε ο άτυχος παίκτης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Κάρντιφ.. Ο 67χρονος είχε ομολογήσει ότι εκείνος ήταν που κανόνισε τη μοιραία πτήση χωρίς το αεροπλάνο να έχει άδεια ή εξουσιοδότηση να μεταφέρει επιβάτες.

Όπως αναφέρει το SPORT24, η σορός που βρέθηκε εντός του αεροσκάφους και αναδύθηκε από ειδική ομάδα στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν του άτυχου ποδοσφαιριστή, που εξαφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου. Η σορός του πιλότου, αντίθετα, δεν βρέθηκε ποτέ.

Νέα ευρήματα ωστόσο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την Daily Mirror να αναφέρει ότι ο Σάλα ήταν αναίσθητος πριν από τη σύγκρουση του αεροσκάφους, αφού τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν υψηλά επίπεδα από μονοξείδιο του άνθρακα τα οποία του προκάλεσαν και δηλητηρίαση.

Συγκεκριμένα, έδειξαν επίπεδο κορεσμού στο αίμα με μονοξείδιο του άνθρακα 58%, το οποίο περιέγραψε ως “σοβαρή δηλητηρίαση” που προκλήθηκε από το σύστημα εξάτμισης του αεροπλάνου, τα τοξικά αέρια του οποίου είχαν εισχωρήσει στο αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα