Nτούσαν Ίβκοβιτς: Πώς βαφτίστηκε ειρωνικά “σοφός” και πώς γύρισε τον χαρακτηρισμό υπέρ του

Nτούσαν Ίβκοβιτς: Πώς βαφτίστηκε ειρωνικά “σοφός” και πώς γύρισε τον χαρακτηρισμό υπέρ του
O Ντούσαν Ίβκοβιτς Mindaugas Kulbis/AP

Ο χαρακτηρισμός "σοφός" για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βγήκε από τον Παναγιώτη Φασούλα ύστερα από έναν αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ορτέζ και ήταν ειρωνικός. Βέβαια, στη συνέχεια της καριέρας του ο Σέρβος κόουτς το γύρισε υπέρ του.

Ο χαρακτηρισμός “σοφός” συνόδευε για πολλά χρόνια τον εκλιπόντα Ντούσαν Ίβκοβιτς και την μυθική καριέρα του στους πάγκους. Άλλωστε, όπως αναφέρει το SPORT 24, θεωρείται δικαιωματικά ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές όλων των εποχών και το μαρτυρούν οι επιτυχίες του τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι ο χαρακτηρισμός αυτός ήταν ειρωνικός; Η σχέση του Ντούντα με τον Παναγιώτη Φασούλα, την “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ, υπήρξε θυελλώδης τόσο στην κοινή τους συνύπαρξη στον ΠΑΟΚ όσο και μετέπειτα στον Ολυμπιακό.

Ύστερα, λοιπόν, από έναν αγώνα του Δικεφάλου με την Ορτέζ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου ο Έλληνας σέντερ δεν είχε αγωνιστεί πολύ, ο Φασούλας ρωτήθηκε σχετικά για το λόγο που έπαιξε λίγο και απάντησε “Πού να ξέρω εγώ. Ρωτήστε τον σοφό…”.

Ο χαρακτηρισμός έμεινε έκτοτε και πολλάκις ο Ίβκοβιτς αναφερόταν έτσι. Βέβαια, κατάφερε με την διαδρομή του στους πάγκους να τον γυρίσει υπέρ του. Το “σοφός” πλέον σήμαινε κάτι θετικό, καλό. Ήταν ένας… σοφός των πάγκων!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα