Ο Νικ Κύργιος ομολόγησε την ενοχή του για επίθεση στην πρώην σύντροφό του, αλλά δεν καταδικάστηκε

Ο Νικ Κύργιος ομολόγησε την ενοχή του για επίθεση στην πρώην σύντροφό του, αλλά δεν καταδικάστηκε
O Nικ Κύργιος έξω από το δικαστήριο της Κανμπέρα, όπου ομολόγησε την ενοχή του για επίθεση στην πρώην σύντροφο του. Mick Tsikas/AAP Image via AP

Ο Νικ Κύργιος βρέθηκε στο δικαστήριο, μετά την καταγγελία της πρώην συντρόφου του για επίθεση. Παραδέχθηκε πως όντως, την είχε σπρώξει, με τη δικαστή να τον απαλλάσσει, κρίνοντας πως επρόκειτο “για μια μεμονωμένη πράξη βλακείας ή εκνευρισμού”.

Το ‘κεφάλαιο’ του παγκοσμίου τένις που λέγεται Νικ Κύργιος είναι αρκετά σύνθετο για να αναλυθεί σε λίγες γραμμές.

Στο Break Point του Netflix μπορείτε να ακούσετε τον 27χρονο Ελληνοαυστραλό να εξηγεί πως όταν στα 19 του τον ‘έχρισαν’ τον επόμενο πρωταγωνιστή του σπορ, το βάρος ήταν τόσο μεγάλο που λύγισε, απέκτησε θέματα ψυχικής υγείας.

Τελικά, κατέληξε στο ότι η προτεραιότητα του είναι να κάνει ό,τι νιώθει πως χρειάζεται για να είναι καλά. Όχι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου.

Την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή στην Αυστραλία και ομολόγησε την ενοχή του, για την κατηγορία της επίθεσης που του απηύθυνε η πρώην σύντροφος του, Kιάρα Πασάρι.

Για την ακρίβεια, η γυναίκα είχε πει πως κατά τη διάρκεια τσακωμού τους, στις 10 Ιανουαρίου του 2021 προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο του Κύργιου -ώστε να μη φύγει- κι εκείνος την έσπρωξε, με συνέπεια να πέσει στο δρόμο.

Η γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, ένα μήνα μετά, χωρίς να κάνει καταγγελία. Η σχέση συνεχίστηκε, με τον χωρισμό να αποτελεί πραγματικότητα το Δεκέμβρη του 2021, όταν η Πασάρι κατέθεσε μήνυση.

Ο δικηγόρος του Κύργιου είπε πως ο πελάτης του προσπαθούσε να μην κλιμακωθεί η ένταση και κάλεσε ένα ταξί, όπως και ότι επαναλαμβανόμενα επιδίωξε να απομακρύνει ‘νόμιμα’ την Πασάρι από το αυτοκίνητο.

“Εκνευρίστηκε και για αυτό αντέδρασε όπως αντέδρασε” κατέληξε ο νομικός, προσθέτοντας ότι “υπάρχει σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας και του αδικήματος, παρόλο που πλέον δεν υποφέρει στον ίδιο βαθμό”.

Ο Κύργιος απολογήθηκε στην Πασάρι την επομένη του συμβάντος και παραδέχθηκε πως έκανε λάθος.

Η μέγιστη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί ήταν η διετής φυλάκιση.

Ο δικηγόρος του είχε επικαλεστεί προβλήματα ψυχικής υγείας, πριν ζητήσει να απορριφθεί η υπόθεση. Μολονότι απέσυρε στη συνέχεια το αίτημα, το δικαστήριο είχε ήδη στη διάθεση του στοιχεία που επιβεβαίωναν πως ο Κύργιος δεν πάσχει από σημαντική καταθλιπτική ασθένεια.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του τενίστα ζήτησε την απόρριψη της καταδίκης, λέγοντας πως ο πελάτης του θα βίωνε μεγαλύτερη ζημιά από έναν απλό κατηγορούμενο.

Η δικαστής Μπεθ Κάμπελ συμφώνησε με αυτό, αποκάλεσε το συμβάν “μια μεμονωμένη πράξη βλακείας ή εκνευρισμού” και επέτρεψε στον Κύργιο να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς καταδίκη -με λευκό ποινικό μητρώο.

Η Κάμπελ είπε στον Κύργιο πως “είστε ένας νεαρός άνδρας που προσπάθησε να ξεμπλέξει από μια έντονη συναισθηματική κατάσταση. Ενεργήσατε εν βρασμώ.

Σας αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζα κάθε νεαρό άνδρα σε αυτό το δικαστήριο. Απλά εσείς είστε ένας νεαρός άνδρας που τυχαίνει να χτυπά ιδιαίτερα καλά μια μπάλα του τένις.

Οι αναφορές από την οικογένεια σας δείχνουν πως έχετε πολύ αγάπη και υποστήριξη γύρω σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα