Ο ντροπιαστικός λόγος που η εθνική Βραζιλίας “πέταξε” τη φανέλα με το Νο 24

Ο ντροπιαστικός λόγος που η εθνική Βραζιλίας “πέταξε” τη φανέλα με το Νο 24
Ο Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Copa America Silvia Izquierdo - ASSOCIATED PRESS

Η εθνική Βραζιλίας αγωνίζεται στο Copa America χωρίς τη φανέλα με το Νο 24, λόγω μιας αναχρονιστικής προκατάληψης 130 χρόνων.

Διορία 48 ωρών έδωσε δικαστής από το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), προκειμένου να εξηγήσει γιατί κανένας από τους παίκτες της στο Copa America δεν φοράει τη φανέλα με το Νο 24.

Στο Copa America, που ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου, η εθνική της Βραζιλίας αγωνίζεται χωρίς να έχει συμπεριλάβει τη φανέλα με το Νο 24 και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ κακός…

Σύμφωνα με τη ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Rainbow Citizens, η οποία έκανε μήνυση στη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), οι παίκτες αρνούνται να φορέσουν τη φανέλα με το Νο 24, γιατί ο αριθμός συνδέεται με την γκέι κοινότητα (!)

Ο δικαστής ζήτησε από την Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) να εξηγήσει εάν η απόφαση να αποκλείσει το νούμερο 24 ήταν εσκεμμένη. Επίσης, σύμφωνα με το avmag, ο δικαστής ζήτησε από την CBF να δώσει απαντήσεις, σχετικά με το ποιο άτομο μέσα στον οργανισμό είναι υπεύθυνο για την επιλογή των αριθμών.

Γιατί το 24 είναι… γκέι;

Πρόκειται για πολύ παλιά βραζιλιάνικη προκατάληψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα, κατά τη δεκαετία του 1890 υπήρχε ένας ζωολογικός κήπος στο Ρίο που πρόσφερε μαζί με το εισιτήριο και μια μικρή κάρτα, η οποία απεικόνιζε καθένα από τα ζώα του κήπου.

Το 24ο ζώο έτυχε να είναι ο τάρανδος, που για τους Βραζιλιάνους ήταν το ζώο που δε μπορούσε να ελέγξει το θηλυκό, εξαιτίας των κεράτων, επομένως, σύμφωνα με την προκατάληψη, ήταν αυτομάτως γκέι…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα