ΟΦΗ – ΑΕΛ 0-0: Όρθιοι οι “βυσσινί” στο Ηράκλειο

ΟΦΗ – ΑΕΛ 0-0: Όρθιοι οι “βυσσινί” στο Ηράκλειο
ΟΦΗ-ΑΕΛ έμειναν στην λευκή ισοπαλία Eurokinissi Sports

Στη "λευκή" ισοπαλία έμειναν ΟΦΗ και ΑΕΛ στο "Γεντί Κουλέ". Οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ, όμως η άμυνα των φιλοξενουμένων και ο Κρίστινσον αντέδρασαν σωστά κρατώντας το 0-0 και δίνοντας σημαντικό πόντο στους "βυσσινί".

ΟΦΗ και ΑΕΛ διασταύρωναν τα “ξίφη” τους για την 22η αγωνιστική της Super League. Με τον ΟΦΗ να βρίσκεται στην 6η θέση με 27 βαθμούς και την ΑΕΛ στην 10η θέση με 24 βαθμούς το παιχνίδι ήταν κομβικό για την είσοδο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Το 0-0 σε ένα ματς που ο ΟΦΗ είχε τις ευκαιρίες, περισσότερο κερδισμένη έβγαλε την ομάδα της ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” πήραν πολύτιμο πόντο σε μία δύσκολη έδρα ενόψει της συνέχειας, ενώ οι Κρητικοί έχασαν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικό “βήμα” για τα play-off.

1. ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Σύμφωνα με το Sport24.gr από την αρχή του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν πλήρως εναρμονισμένες στα πλάνα των προπονητών τους. Από την μία ο ΟΦΗ ήθελε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας θέλησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ από τη δική της πλευρά ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιασει τον ΟΦΗ και να παίξει πιο επιθετικά. Ωστόσο, στη συνέχεια φανέρωσε τον αμυντικό της προσανατολισμό έχοντας έναν γεματο άξονα με τετράδα ή ενίοτε πεντάδα στον κέντρο.

2. Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο σχηματισμός του Μιχάλη Γρηγορίου λειτούργησε 100% για την ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ είχε μεν την κατοχή, αλλά φαινόταν μπλοκαρισμένος από την ομάδα του Κάμπου. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου βιάζονταν και είχαν σαφέσταση έλλειψη καθαρού μυαλού δοκιμάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το μακρινό σουτ. Όταν οι Κρητικοί κατάφερναν να σπάσουν την αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, τότε ο Κρίστινσον προστάτευε την εστία της ομαδας του.

Σημαντικότερη απώλεια για τους φιλοξενουμένους ήταν εκείνη του Μασούρα, ο οποίος σε ένα σουτ που επιχείρησε υπέστη τραυματισμό στο 24ο λεπτό. Έτσι, ζήτησε άμεση αντικατάστασή του από τον Μιχάλη Γρηγορίου.

3. ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Η ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ακριβώς το ίδιο αμυντικό πλάνο. Πρώτος στόχος ήταν η διατήρησή του 0 και έπειτα η κόντρα επίθεση. Ωστόσο, από νωρίς ο Γρηγορίου είδε τις επιλογές του να λιγοστεύουν. Μετά τον Μασούρα που αναγκάστηκε να αποχωρήσει μόλις στο 24ο λεπτό, η “μοίρα” ξαναχτύπησε τους φιλοξενουμένους.

Στο 54ο λεπτό ο Παπάζογλου δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο προπονητής της ΑΕΛ πέρασε στη θέση του τον Νούνιτς. Άτυχη στιγμή είχε και ο ΟΦΗ στο 87ο λεπτό. Ο Φερίερα γκρεμίστηκε από τον Μιχαήλ με τον Βραζιλιάνο να σφαδάζει από τον πόνο. Ενώ είχε περάσει μόλις ένα λεπτό αλλαγή στη θεση του Σεμέντο, έδωσε τη θέση του κλαίγοντας στον Μάνο.

4. Ο ΟΦΗ ΠΙΕΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΣΤΟΧΟΣ

Η ΑΕΛ αμυνόταν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ πίεζε, ενώ στο 70′ ο Γιώργος Σίμος θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τον Ναμπί. Οι Κρητικοί δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο, όμως εμφάνισαν αδυναμία στο τελικό σουτ. Στα τελευταία λεπτά, χρειάστηκε να επέμβει και ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον για να διατηρήσει το 0-0 έως το τέλος του αγώνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα