Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές από το εξωτερικό

Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές από το εξωτερικό
Eurokinissi Sports

Στον απόηχο της παραίτησης Μόρι μετά τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει και της ενίσχυσης της ποσόστωσης των γυναικών της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, οι Ολυμπιακοί Αγώνες κοιτούν προς το μέλλον, με άδειες εξέδρες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να διεξάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χωρίς θεατές από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Mainichi που επικαλείται πληροφορίες ατόμων μέσα από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης.

Η σχετική εισήγηση προκύπτει ύστερα από έντονες ανησυχίες για τη διασπορά του κορονοϊού, ενώ οι διοργανωτές ήδη έχουν εκφράσει έντονους προβληματισμούς ως προς το ποιό θα είναι το ποσοστό πληρότητας των σταδίων που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Την περασμένη χρονιά, πριν από την οριστική ματαίωση της διοργάνωσης, περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού και περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμενόταν να παρακολουθήσουν του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή να λάβουν μέρος σε αυτούς. Το απαγορευτικό στους επισκέπτες ξένων χωρών μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για την οργανωτική επιτροπή ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι, παρά το νέο κύμα μολύνσεων κορονοϊού που έχει επιτείνει την ένταση και τους περιορισμούς της πανδημίας σε χώρες όπως η Ιαπωνία.

Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία της εγχώριας κοινής γνώμης είναι κατά της διεξαγωγής των αγώνων, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο και η ΔΟΕ έχουν δηλώσει πως εργάζονται απερίσπαστα προς την κατεύθυνση του να ανοίξουν οι αγώνες τις πύλες τους προς τους αθλητές και ένα μικρό τμήμα του κοινού. Την περασμένη χρονιά, μέχρι και την ανακοίνωση της ματαίωσης των αγώνων, τον Μάρτιο του 2020, είχε αποκαλυφθεί πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε δαπανήσει περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της πρωτεύουσας για την διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα