Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Μυθική εμφάνιση από τον Ντούσκο, προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Μυθική εμφάνιση από τον Ντούσκο, προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ
2021 DARRON CUMMINGS / AP PHOTO

Ο Στέφανος Ντούσκος με τρομερή προσπάθεια επικράτησε στον ημιτελικό και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του μονού σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τρομερές εμφανίσεις του Στέφανου Ντούσκου συνεχίστηκαν και στον ημιτελικό του μονού σκιφ. Ο 24χρονος κωπηλάτης από τα Ιωάννινα επικράτησε στον ημιτελικό και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, ο Έλληνας κωπηλάτης ήταν δεύτερος μετά τα πρώτα πεντακόσια μέτρα και στη συνέχεια… εξαφανίστηκε από τους αντιπάλους του. Άρχισε να χτίζει μια διαφορά, η οποία όσο περνούσε ο χρόνος τόσο μεγάλωνε. Μάλιστα παρά την προσπάθεια των έτερων μονομάχων της κούρσας του, τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 6:41.61, αγγίζοντας την κατάρριψη του ολυμπιακού ρεκόρ (6:41.34) που κατέχει ο Νεοζηλανδός Ντρισντέιλ από το Ρίο.

Προφανώς πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής (30/07), κατέχοντας τον καλύτερο χρόνο από τους δώδεκα που συμμετείχαν στις δύο ημιτελικές σειρές! Η επόμενη, μεγάλη, πρόκληση είναι το βάθρο.

Tα έξι πληρώματα του απλού σκιφ ανδρών που θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο των 32ων Ολυμπιακών Αγώνω του Τόκιο έχουν ως εξής:

Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα)

Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία)

Σβέρι Νίλσεν (Δανία)

Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (Ρωσία)

Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία)

Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα