Ολυμπιακοί Αγώνες – Στίβος: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Στίβος: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ
Η Κατερίνα Στεφανίδη Eurokinissi Sports

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ, εν αντιθέσει με την Ελένη Πόλακ που έμεινε εκτός. Διακοπή περίπου μίας ώρας λόγω ισχυρής βροχής στο Τόκιο.

Το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ πήραν δύο από τις τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο στον τελικό του αγωνίσματος, εν αντιθέσει με την Ελένη Πόλακ, η οποία δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 4,55 και μοιραία αποκλείστηκε.

Όπως αναφέρει το SPORT 24,  προκριματικός του επί κοντώ διεκόπη για περίπου μία ώρα λόγω ισχυρής βροχής, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των αθλητριών. Τα καιρικά φαινόμενα προβλημάτισαν άπασες τις αθλήτριες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Σάντι Μόρις, η οποία δεν μπόρεσε να πιάσει τα 4μ55 και να προκριθεί στον τελικό, μένοντας εκτός νυμφώνος πέντε μόλις χρόνια μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Παρά το γεγονός πως το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 4μ70, καμία αθλήτρια δεν κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Οι δεκατέσσερις (14) αθλήτριες που μπόρεσαν να πηδήξουν πάνω από τα 4μ55 πήραν αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος. Τελικός που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:20 (ώρα Ελλάδας).

Αναλυτικά η λίστα του τελικού στο επί κοντώ:

1. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία)

2. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα)

3. Κέιτι Ναγκέτ (ΗΠΑ)

4. Ανίκα Νιούελ (Καναδάς)

5. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα)

6. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία)

7. Τίνα Σουτέι (Φινλανδία)

8. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία)

9. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα)

10. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

11. Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία)

12. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version