Ολυμπιακοί Αγώνες – Τένις: Εξαιρετική δουλειά από Σάκκαρη και Τσιτσιπά, πέρασαν το πρώτο εμπόδιο

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τένις: Εξαιρετική δουλειά από Σάκκαρη και Τσιτσιπά, πέρασαν το πρώτο εμπόδιο
ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Με άριστη συνεργασία και ψυχραιμία στα καθοριστικά σημεία το ελληνικό δίδυμο των Μαρία Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά προκρίθηκε στα προημιτελικά του μεικτού του ολυμπιακού τουρνουά, χάρη στο 2-0 επί των Καναδών Νταμπρόφσκι-Αλιασίμ.

Αν υπήρχε αμφιβολία για το κατά πόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα εμφανιστεί επηρεασμένος αφενός από τον τραυματισμό του αφετέρου τον αποκλεισμό του στο μονό των ανδρών, διαλύθηκε κατά την κοινή προσπάθειά του με τη Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό του ολυμπιακού τουρνουά.

Στην πρώτη κοινή μάχη που έδωσε στο Τόκιο το ελληνικό δίδυμο είχε την απόδοση που απαιτούσε η συγκυρία και το 2-0 επί του καναδικού ζεύγους, των Νταμπρόβσκι-Αλιασίμ, χάρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το σερβίς ήταν το βαρβάτο όπλο των δύο κορυφαίων Ελλήνων τενιστών, αφού προστατεύοντάς το κατάφεραν να κοντρολάρουν εξ αρχής το παιχνίδι και να μην κυνηγούν ανατροπές. Αντίθετα έβαλαν σε αυτή τη δυσχερή θέση το καναδικό δίδυμο που δεν ανταποκρίθηκε με τον τρόπο που θα έπρεπε στην άμυνα.

Το 6-3 του πρώτου σετ ήταν η πυξίδα για τη συνέχεια, πριν το 6-4 στο δεύτερο επιβεβαιώσει την ανωτερότητα των Ελλήνων στη σκληρή επιφάνεια.

Στον επόμενο γύρο Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα συναντήσουν τη Μπάρτι (το νο1 του κόσμου) και τον Πιρς, οι οποίοι εκπροσωπώντας την Αυστραλία είχαν αφήσει ήδη εκτός τους Ποντορόσκα και Σεμπάγιος από την Αργεντινή με 6-1, 7-6.

Τα σετ: 3-6, 4-6

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version