Ολυμπιακός: Με έμφαση στην ψυχολογία και με το κίνητρο της αντίδρασης για το πρώτο βήμα

Ολυμπιακός: Με έμφαση στην ψυχολογία και με το κίνητρο της αντίδρασης για το πρώτο βήμα
Ο Κάρλος Κορμπεράν Eurokinissi

Ο Κάρλος Κορμπεράν κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (4/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24). Όλα ανοιχτά από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος έχει ρίξει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός γνώριζε μία βαριά ήττα με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα και τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Champions League. Οι εξελίξεις από την επόμενη κιόλας μέρα ήταν ραγδαίες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποτελεί παρελθόν και τον Κάρλος Κορμπεράν να αναλαμβάνει και επίσημα τη Δευτέρα (1/8).

Ο Ισπανός προπονητής είχε λίγες μέρες μπροστά του να προετοιμάσει τη νέα του ομάδα και να πραγματοποιήσει τις πρώτες του διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι. Συγκεκριμένα, μόλις τρεις προπονήσεις έκανε πριν από το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (4/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24) για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League.

Όπως αναφέρει το SPORT24, ο Κάρλος Κορμπεράν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου έδωσε έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι. Παραδέχθηκε πως ο χρόνος που είχε μπροστά του να δουλέψει ήταν λίγος, άρα τόνισε πως μεγάλη σημασία έχει το κίνητρο των ποδοσφαιριστών του και συγκεκριμένα το κίνητρο της αντίδρασης μετά από το τελευταίο παιχνίδι.

“Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις θετικά πράγματα, από αυτά της περιόδου του κ. Μαρτίνς. Ειδικά όταν δεν έχεις τόσο χρόνο, ώστε να αλλάξεις πράγματα στην ομάδα τακτικά. Πρέπει να επηρεάσουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να δώσουμε κίνητρο. Να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα με νοοτροπία νικητή. Νομίζω αύριο το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο και το συναισθηματικό κομμάτι” δήλωσε συγκεκριμένα.

Στο κομμάτι της αντίδρασης στάθηκε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στις δηλώσεις του: “Αυτό το πράγμα με τη Μακάμπι δεν ήταν Ολυμπιακός. Αισθανόμαστε ακόμη άσχημα, ήταν ντροπιαστικό ματς. Αποφασίσαμε να δείξουμε σε όλους, ότι ήταν μία κακή στιγμή που δεν πρέπει να γίνει ξανά”. Επομένως, φαίνεται και πως οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δίψα για επιστροφή στις επιτυχίες.

Από τη φιλοσοφία και τα λεγόμενα του Κορμπεράν απορρέει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Θα ψάξει από τα πρώτα λεπτά να πάρει την κατοχή της μπάλας και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παράλληλα, θα επιδιώξει να έχει ισορροπία, προσέχοντας και τα μετόπισθεν.

Έτσι περιέγραψε ο Ισπανός τον ιδανικό τρόπο παιχνιδιού: “Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία”.

Όλα ανοιχτά για την πρώτη ενδεκάδα του Κορμπεράν

Το βράδυ της Τετάρτης (3/8) ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τις δύο αλλαγές στη λίστα του. Εκτός έμεινε ο Ίνμπομ Χουάνγκ, εξαιτίας καθυστέρησης των χαρτιών του από τη ρωσική ομοσπονδία. Διαθέσιμος δεν είναι και ο Ζοάο Καρβάλιο, με τις θέσεις των παραπάνω δύο να παίρνουν οι Ουσεϊνού Μπα και Άβιλα, ο οποίος είχε συνεργαστεί και με τον Κορμπεράν στη Χάντερσφιλντ.

Επιπλέον, υπάρχουν και κάποια προβλήματα στα ερυθρόλευκα μετόπισθεν με τους Μανωλά και Βρσάλικο να είναι αμφίβολοι λόγω ενοχλήσεων. Ο Ισπανός προπονητής στις πρώτες του μέρες δοκίμαζε τριάδα στην άμυνα, με τον Κροάτη να είναι ένας εκ τριών στόπερ. Το πλάνο αυτό φαίνεται να χαλάει εκτός αν χρησιμοποιηθούν οι Σισέ, Παπασταθόπουλος και Μπα.

Γενικά τα πάντα είναι ανοιχτά, με τον Κορμπεράν να μην αποκαλύπτει τις σκέψεις του, ενώ δεν ανακοινώθηκε και αποστολή. Μένει να δούμε ποιον σχηματισμό θα επιλέξει και ποιους ποδοσφαιριστές θα προκρίνει. Δηλαδή, αν θα πορευτεί με τη βάση που χρησιμοποιούσε ο Μαρτίνς προσθέτοντας τις δικές του πινελιές ή αν θα προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές.

Επιπλέον, ενδιαφέρον θα έχει εάν ο Ισπανός προπονητής επαναφέρει στο βασικό σχήμα παίκτες που απουσίαζαν από αυτό κόντρα στη Μακάμπι, όπως είναι ο Αραμπί και ο Εμβιλά. Ακόμη υπάρχουν ερωτηματικά και στα εξτρέμ με τον Γκάρι Ροντρίγκες, να είναι υγιής, να έχει επιστρέψει και να συγκεντρώνει τις δικές του πιθανότητες. Όλα τα παραπάνω θα απαντηθούν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα