Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: Στο Βελιγράδι πηγαίνεις μέσω Μόντε Κάρλο

Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: Στο Βελιγράδι πηγαίνεις μέσω Μόντε Κάρλο
Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό Eurokinissi Sports

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε φωτιά στην τρίτη περίοδο, η Μονακό νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (96-72) και ισοφάρισε στο 1-1 τη σειρά των playoffs της EuroLeague. Στο Μόντε Κάρλο οι επόμενοι δύο αγώνες, στις 27 και στις 29 Απριλίου.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε έναν πρωταγωνιστή κι έναν κομπάρσο. Το δεύτερο ματς της σειράς, είχε κι αυτό έναν πρωταγωνιστή κι έναν κομπάρσο. Αυτή τη φορά οι ρόλοι άλλαξαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την Μονακό να κάνει μεγάλη εμφάνιση, να λυγίζει τον Ολυμπιακό (96-72), να ισοφαρίζει στο 1-1 και να γυρίζει στο Μόντε Κάρλο έχοντας πάρει το πλεονέκτημα έδρας στον δρόμο για το Final Four του Βελιγραδίου (19-21/5).

Τα τρελά playoffs της EuroLeague έγιναν ακόμη πιο τρελά το βράδυ της Παρασκευής (22/4) στο Φάληρο, με τον Μάικ Τζέιμς να έχει δύο πόντους από βολές στο πρώτο μέρος, να βάζει 16 (4) στην τρίτη περίοδο και μαζί με τον Ντουέιν Μπέικον να κουβαλάει την ομάδα του στη σημαντικότερη νίκη της ιστορίας της. Κακό βράδυ για τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε με όχημα σε κατηφόρα, δίχως φρένα. Υπερβολικά πολλά λάθη, αβίαστα τα περισσότερα, τα οποία τα εκμεταλλεύθηκαν οι Μονεγάσκοι στον υπερθετικό βαθμό.

Όπως γράφει το SPORT24, το βράδυ της 27ης Απριλίου στις 22:00 θα γίνει το Game 3, το βράδυ της 29ης Απριλίου επίσης στις 22:00 θα γίνει το Game 3 στο Γκαστόν Μεντεσάν, το μικρό γηπεδάκι που βρίσκεται κάτω από την εξέδρα του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Μονακό.

Ο MVP

Ο Ντουέιν Μπέικον έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος, όταν ο σούπερσταρ της ομάδας του έψαχνε τα πατήματά του και διάβαζε το ματς, στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ο Μάικ Τζέιμς ήταν αυτός που καθάρισε για την Μονακό. Οι δύο Αμερικανοί πρέπει να μοιραστούν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, με τον Μπέικον να κλείνει τον αγώνα με 17 (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 18 ranking σε 22:19) και τον Τζέιμς με 23 (3/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 21 ranking σε 34 λεπτά).

Ο αδύναμος κρίκος

Συνολικά κακό βράδυ για τον Ολυμπιακό, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να ξεχωρίσει κάποιος έναν παίκτη και να τον χαρακτηρίσει αδύναμο κρίκο. Και πράγματι, δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε στον υπερθετικό βαθμό, η προσπάθεια έγινε, απλώς δεν αρκούσε. Στο Μονακό θα χρειαστεί καλύτερος Σλούκας, καλύτερος Παπανικολάου, καλύτερος ΜακΚίσικ, σαφώς καλύτερος Ντόρσεϊ, με λιγότερες ντρίμπλες και εύκολα λάθη, θα γυρίσει κι ο Χασάν Μάρτιν στον ρόλο του αναπληρωματικού σέντερ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Άποντος (0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα) έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Τζέιμς, που είχε -6 στην αξιολόγηση. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, είχε 4 ασίστ για 5 λάθη, απέναντι στο 1/6 της Μονακό, έκανε όμως επτά στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου, με την Μονακό να σκοράρει 30 σε αυτό το δεκάλεπτο και να χτίζει διψήφια διαφορά που έμοιαζε με βουνό στους γηπεδούχους. Ένα βουνό το οποίο δεν κατάφεραν να ανέβουν, γιατί δεν είχαν το περιφερειακό σουτ, κυρίως το ανοιχτό περιφερειακό σουτ, δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που χρειάζονταν στις βολές, δεν κατάφεραν να παίξουν με συνέπεια στο μαρκάρισμα του Τζέιμς και του Μπέικον.

Ο αγώνας

Με την κλασική πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα της Μονακό και χρειάστηκε 2:20 για να εκτελέσει το πρώτο του σουτ. Ένα τρίποντο του Γουόκαπ για το 4-4. Το σερί των γηπεδούχων έφτασε μέχρι το 13-0, με τον Τζέιμς εκτός τόπου και χρόνου, με την ομάδα του να κάνει διαδοχικά λάθη και με το ΣΕΦ στο πόδι, αλλά και με την περίοδο να κλείνει στο 16-10 που έμοιαζε μικρό βάσει της συνολικής εικόνας των δύο μονομάχων.

Ο Σλούκας έδωσε τα περιφερειακά σουτ που χρειαζόταν η ομάδα του, ο ΜακΚίσικ ήταν ξανά παντού στην άμυνα, στο ριμπάουντ και στη δημιουργία, όμως η Μονακό βρήκε την ενέργεια που δεν είχε στο πρώτο δεκάλεπτο και πέρασε και μπροστά (22-21) με τους Μπέικον – Χολ να κάνουν θραύση στο σκοράρισμα. Το σερί των Μονεγάσκων έφτασε στο 20-0 για το δικό τους 35-21 στο 17′, ο κόσμος σοκαρίστηκε, όμως ο Μπαρτζώκας ήταν σίγουρος για την επιστροφή. Το είπε στους παίκτες του σε timeout, τους ζήτησε να παίξουν με περισσότερη ένταση στην άμυνα και να κυκλοφορήσουν περισσότερο την μπάλα, όμως το 28-40 του ημιχρόνου ήταν βαρύ. Και δεν ήταν βαρύ για τους 12 πόντους που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι, αλλά για τους 30 που έβαλαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Τζέιμς να έχει μόλις δύο και αυτούς από βολές.

Τα τρίποντα των Παπανικολάου – Γουόκαπ στο ξεκίνημα του β’ μέρους (34-44) ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ξαναβάλει τον κόσμο του στο παιχνίδι, μαζί όμως μπήκε στο ματς και ο Τζέιμς που σκόραρε το πρώτο του τρίποντο για το 34-49, πριν βάλει και δεύτερο από την κορυφή για το 34-52. Το timeout του Μπαρτζώκα ακολούθησε ένα γρήγορο 6-0 με τρίποντο του Βεζένκοβ και γκολ-φάουλ του Παπανικολάου, όμως ο Τζέιμς ήταν ασταμάτητος, έφτασε τα τέσσερα τρίποντα σε έξι λεπτά, έστειλε ξανά τη διαφορά στους 19 (41-60) και έβαλε τόση πίεση στον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να την αντέξει.

Τρεις βολές του Σλούκα μείωσαν στους 14 (60-74) στο 33′, με τον Μπαρτζώκα να πηγαίνει σε σχήμα με πέντε κοντούς και τον Βεζένκοβ στο πέντε. Δεν δικαιώθηκε, καθώς τα επιθετικά ριμπάουντ οδηγούσαν σε σουτ στο σίδερο, ξανά και ξανά, με τον Τζέιμς να γράφει το 60-79 στο 35′, που πλέον δεν μπορούσε να ανατραπεί. Και πράγματι, δεν ανατράπηκε, με την καλύτερη ομάδα της βραδιάς να παίρνει την νίκη και να γυρίζει στο σπίτι της με την ευκαιρία να καθαρίσει εκεί, μπροστά στο κοινό της, την πρόκριση στο Final Four.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Μπολτάουζερ, Βίλιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-10, 28-40, 51-69, 72-96

Αποτελέσματα/πρόγραμμα σειράς

Game 1: Ολυμπιακός – Μονακό 71-54

Game 2: Ολυμπιακός – Μονακό 72-96

Game 3: Μονακό – Ολυμπιακός 27/4 στις 22:00

Game 4: Μονακό – Ολυμπιακός 29/4 στις 22:00 *

Game 5: Ολυμπιακός – Μονακό θα ανακοινωθεί *

*Αν χρειαστούν

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα