Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2: Καθάρισε τη νίκη στο δεύτερο μέρος και τώρα OPAP Arena

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2: Καθάρισε τη νίκη στο δεύτερο μέρος και τώρα OPAP Arena
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0 χάρη στα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 48' και του Μουκουντί στο 75' με τη συνδρομή του Μλάντεν.

Η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού, επικρατώντας με 2-0 για την πέμπτη αγωνιστική της Super League και τώρα ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην OPAP Arena την επόμενη αγωνιστική. Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό και ο Μουκουντί με τη συνδρομή του Μλάντεν στο 75′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πήρε δικαίως το τρίποντο, ίσως στην πιο μεστή εμφάνιση που έχει κάνει αυτή τη σεζόν, κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που προσπάθησε να κάνει πράγματα στο ματς, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Λιβάι Γκαρσία, όπως αναφέρει το SPORT24, έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο 48ο λεπτό. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είχε αρκετό κενό χώρο από μακρινή απόσταση και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ανέστη.

Στο 75′ η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Μουκουντί έπιασε μια κεφαλιά και με τη συμβολή του Μλάντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Καμερουνέζος στόπερ συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο το ντεμπούτο του, ενώ στη δράση μετά από ένα χρόνο επέστρεψε ο Κώστας Γαλανόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο Τζαβέλλας αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, γιατί χτύπησε το χέρι του στο τζάμι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το ματς

Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κόντρα στον Παναιτωλικό, έχοντας αρκετές καλές ευκαιρίες και την ευχέρεια να πατάει εύκολα στην περιοχή του Ανέστη, όμως δεν κατάφερε να το αξιοποίησει στα πρώτα 45 λεπτά. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν καταιγιστικοί στο δεκάλεπτο (10-20′), έχοντας κάποιες τελικές προς την εστία.

Μετά το εικοσάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου διάβασαν καλύτερα το παιχνίδι της ΑΕΚ και εμπόδιζαν τις επιθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να απειλούν κατά κύριο λόγο με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 36′ ο Σιμάνσκι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κεφαλιά του Τζαβέλλα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Αραούχο νικήθηκε σε θέση τετ-α-τετ από τον Ανέστη. Ο Παναιτωλικός από την άλλη στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να απειλήσει αρκετά την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το γκολ που έψαχνε με τον Γκαρσία και ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Το σουτ του Μλάντεν στο 53′ πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο Καρέλης έπειτα από γλυκιά σέντρα του Ντίας, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από καλή θέση.

Μετά το 60ο λεπτό η Ένωση πήρε τα ηνία του αγώνα, βάζοντας δύσκολα στον Παναιτωλικό με την πίεση ψηλά, ενώ ο Αραούχο ήταν αυτός που απείλησε με δύο τελικές προσπάθειες (66′ και 68′), αλλά πέρασαν άουτ. Μετά το δεύτερο γκολ κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε ματς τυπικής διαδικασίας και το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81′ Μάρτενσον), Ντίαζ, Ντουάρτε (61′ Κολοβός), Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Νταγκό (60′ Μόρσεϊ), Καρέλης (Πέδρο 81′).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (73′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ Μουκουντί), Χατζισαφί (65′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Αραούχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα