Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της κολύμβησης με παγκόσμιο ρεκόρ η Πελενδρίτου στα 50μ ελεύθερο S11

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της κολύμβησης με παγκόσμιο ρεκόρ η Πελενδρίτου στα 50μ ελεύθερο S11
H Καρολίνα Πελενδρίτου INTIME

Σπουδαία επίδοση από την 35χρονη Κύπρια αθλήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου που σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 ελεύθερο στην κατηγορία S11 και προκρίθηκε στον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Τρομερή εμφάνιση από την 35χρονη Κύπρια αθλήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου στα προκριματικά της κολύμβησης, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 ελεύθερο στην κατηγορία S11, μέ χρόνο 29.92. Η επίδοσή της αυτή την έστειλε κατευθείαν στον τελικό χρίζοντάς την παράλληλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα.

Όπως μεταδίδει το Sport24.gr, πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία για την Πελενδρίτου καθώς η Κύπρια αθλήτρια δεν έχει βρεθεί ποτέ στο βάθρο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2004 και το 2008 στο πρόσθιο και το ασημένιο μετάλλιο το 2012 στα 100μ πρόσθιο.

Πήγε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με καλύτερη επίδοση τα 30.20, χρόνος που αποτελούσε το παγκόσμιο ρεκόρ, παραλίγο να το χάσει από την Κινέζα Τζιά Μα που έκανε 29.95, αλλά η Πελενδρίτου με το 29.92 που σημείωσε κράτησε το παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε την πρώτη θέση στα προκριματικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα