Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 83-68: Ξανά κατώτερος των προσδοκιών

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 83-68: Ξανά κατώτερος των προσδοκιών
Παναθηναϊκός Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ανταγωνιστικός ούτε για πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα να γνωρίσει ακόμη μία ήττα στην EuroLeague. Αυτή τη φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο WiZink Center.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το παρκέ του WiZink Center, αλλά δεν έδωσε την αίσθηση πως έπαιξε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η “Βασίλισσα” έφτασε στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (83-68), δίχως καν να προβληματιστεί από την ελληνική παρουσία, δεδομένου μάλιστα πως η διαφορά είχε φτάσει σε διψήφια επίπεδα ήδη από το πρώτο πεντάλεπτο.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ανοίγει τη διαφορά, όποτε και όπως ήθελε.

Η νέα ήττα στην EuroLeague ήρθε λοιπόν απολύτως φυσιολογικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στα χαμηλά πατώματα της κατάταξης, εν αντιθέσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης που ξανάπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ο MVP

Από την πρώτη κιόλας περίοδο, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε κυριάρχησε κοντά στο καλάθι απέναντι σε όλους τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο. Ο δυναμικός φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματικός, για να κλείσει την βραδιά με 16 πόντους (με 5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 6/6 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 17’37” συμμετοχής.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς δεν είναι καλά το τελευταίο διάστημα, δεν αποδίδει στα πολύ υψηλά επίπεδα του α’ μισού της σεζόν. Οι αριθμοί του ήταν φτωχοί γι ακόμη ένα βράδυ τις τελευταίες εβδομάδες, πολύ περισσότερο όμως η εικόνα που (δεν) έχει στην άμυνα αποτέλεσε το μείζον πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Ο 31χρονος φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 3 πόντους με 0/1 δίποντο και 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος 20’05” συμμετοχής.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος για τον Παναθηναϊκό, οπότε τα 4/21 δίποντα που είχε στην ανάπαυλα η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς αποτελούν το μεγαλύτερο στατιστικό πρόβλημα. Από κοντά βέβαια επίσης τα σχεδόν διπλάσια λάθη από τις ασίστ (9 έναντι 5) στο ημίχρονο. Το -18 εκείνου του σημείου λοιπόν εξηγείται απόλυτα.

Ο αγώνας

Ούτε για πέντε λεπτά δεν ήταν ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός στο WiZink Center, δεδομένου πως στα μισά της πρώτης περιόδου βρισκόταν ήδη στο -13 (15-2 στο 5′). Κάποια εύστοχα περιφερειακά σουτ βοήθησαν προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς, αλλά -και πάλι- η ουσία δεν άλλαζε αφού η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούσε στο παρκέ, δίχως μάλιστα να πατήσει το γκάζι.

Με 4/21 σουτ και 3 λάθη στην πρώτη περίοδο άλλωστε, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μπορούσε να λέει “πάλι καλά” που η διαφορά ήταν μόνο στους δώδεκα πόντους (26-14).

Όπως γράφει το SPORT24, η κατηφόρα συνεχίστηκε μετά τη μίνι διακοπή για το δεκάλεπτο, με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να δίνει την επιθετική σκυτάλη στον Ντζανάν Μούσα, ο οποίος ηγήθηκε στον δρόμο για το +17 (42-25) του 17ου λεπτού.

Οι πράσινοι, από τη μεριά τους, ήταν ασύνδετοι επιθετικά, δεν είχαν την απαιτούμενη επικοινωνία στην άμυνα και με τους γηπεδούχους να έχουν 15/21 δίποντα και 10 ασίστ για 3 λάθη ήταν λογικό να βρεθούν στο -18 (48-30) στην ανάπαυλα. Μία διαφορά που εκ των πραγμάτων προκαθόριζε τον νικητή της αναμέτρησης.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν να υφίστανται για τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να είναι ξανά καταλυτικός. Το ισπανικό προβάδισμα έφτασε στο +21 (60-39 στο 26′) για να θυμίσει σε όλους πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη (τεράστια). Έκτοτε όμως, οι παίκτες του Τσους Ματέο έριξαν ταχύτητα, δεν πιέστηκαν και δεν πίεσαν για περισσότερα πράγματα.

Έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας απέναντι σε μια ομάδα, που προσπαθούσε απλά να περιορίσει την έκταση της ζημιάς. Πολύ απλά γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς – Παστούσιακ – Ραντόικοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 48-30, 68-57, 83-68.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Ισπανία, αυτή τη φορά για το παιχνίδι με την Μπασκόνια στη Fernando Buesa Arena (3/2, 21:30), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στην έδρα της Μονακό (3/2, 20:00).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version