Σάκκαρη – Μπαντόσα 2-1: Σίφουνας η Μαρία, προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells

Σάκκαρη – Μπαντόσα 2-1: Σίφουνας η Μαρία, προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells
Μαρία Σάκκαρη AP PHOTO

Απίθανη η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) της Πάουλα Μπαντόσα και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells. Τουλάχιστον στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης θα ανέβει η Μαρία.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν τρομερή απέναντι στην Πάουλα Μπαντόσα (Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη), επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/3). Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ (Nο4 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα απέκλεισε την Σιμόνα Χάλεπ στον άλλο ημιτελικό με 2-0 σετ (7-6 (8), 6-4).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε ότι είναι σε τρομερή κατάσταση. Κατέκτησε άνετα το πρώτο σετ, έχασε λίγο τον ρυθμό της στο δεύτερο, αλλά ήταν καταιγιστική στο τρίτο σετ και πήρε μία πανάξια πρόκριση, ξεσπώντας σε κλάματα μετά τον αγώνα. Παράλληλα, η πρόκριση στον τελικό σημαίνει ότι θα ανέβει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν νικήσει θα ανέβει στο Νο2 και θα κατακτήσει το χρηματικό έπαθλο των 1.2 εκατ. δολαρίων!

Όπως γράφει το SPORT24, το πρώτο σετ ξεκίνησε με την Μπαντόσα να κάνει break με το “καλημέρα”, σπάζοντας το σερβίς της Μαρίας μόλις στο πρώτο game. Η Σάκκαρη όμως απάντησε άμεσα με break στο break (και μάλιστα με love game, χωρίς να χάσει πόντο δηλαδή). Στην συνέχεια κράτησε το σερβίς της, έκανε νέο break στο τέταρτο game ξεφεύγοντας με 4-1 και τελικά κατέκτησε με 6-2 το πρώτο σετ, κάνοντας ξανά break στο σερβίς της Ισπανίδας.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με την Μπαντόσα να βγαίνει άμεσα στην αντεπίθεση και να κάνει break στο σερβίς της Σάκκαρη μόλις στο 3ο game, κάνοντας το 2-1. Η Μαρία απάντησε με break στο break για το 2-2, ωστόσο η Ισπανίδα έκανε νέο break για το 3-2, παίρνοντας το πάνω χέρι. Έκτοτε, απλώς κράτησε το σερβίς της και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με την Σάκκαρη να κάνει break στο σερβίς της Μπαντόσα μόλις στο 2o game, ξεφεύγοντας με 2-0. Η Ισπανίδα όμως έδειξε πάλι χαρακτήρα και με break στο break μείωσε σε 2-1. Η Σάκκαρη ωστόσο δεν επηρεάστηκε και απάντησε με νέο break για το 3-1., ενώ στην συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-1 και έκανε νέο break για το 5-1. Και, έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της, κράτησε το σερβίς της, έκανε το 6-1 και κατέκτησε την νίκη με 2-1 σετ, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Indian Wells, ξεσπώντας σε κλάματα στο φινάλε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα