Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Πλήρωσε αμυντική ολιγωρία και διαιτητικές αποφάσεις

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Πλήρωσε αμυντική ολιγωρία και διαιτητικές αποφάσεις
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2022-2023 Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τη Σλάβια Πράγας σε ένα ματς όπου πλήρωσε κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα του αλλά είδε και τον διαιτητή στο πρώτο 45λεπτο να τον αφήνει αναίτια με δέκα παίκτες. Οι πράσινοι έχουν όμως μια "ζαριά" ακόμη στη Λεωφόρο να τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 2-0 από τη Σλάβια στην Πράγα σε ένα ματς που έγινε ροντέο μετά την αποβολή του Παλάσιος στο 40′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο που υπέδειξε ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης και προκάλεσε εκνευρισμό στο τριφύλλι εντός και εκτός γηπέδου.

Οπως τονίζει το Sport24.gr οι πράσινοι έχασαν τη συνοχή τους, τη συγκέντρωση τους και το πλήρωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ που δέχτηκαν ενώ στο δεύτερο μέρος και παρά το γεγονός πως και η Σλάβια σωστά έμεινε με δέκα παίκτες η ολιγωρία στην άμυνα έφερε ένα δεύτερο γκολ για τη Σλάβια και έκανε τα πράγματα για πρόκριση των πράσινων πολύ δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα σε μια εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το ματς έχοντας στη διάθεση του τους τρεις από τους τέσσερις πράσινους που πέρασαν μια ίωση τις προηγούμενες μέρες και με μια έκπληξη καθώς ο Χουάνκαρ έμεινε στον πάγκο με τον Γκάνεα να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολποστ με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά, τους Σάρλια – Μάγκνουσον να είναι το δίδυμο των στόπερ και τον Γκάνεα όπως είπαμε στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Πέρεθ – Κουρμπέλης με τον Τσέριν να παίζει μπροστά τους και τους Αϊτόρ – Παλάσιος να ξεκινάνε στα δύο άκρα ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη και η Σλάβια ξεκίνησε με αλλαγές σε σχέση με αυτό που περίμεναν άπαντες. Με τον Ολαγίνκα να παίζει βασικός και τον Σορ να μένει στον πάγκο για τους γηπεδούχους. Η Σλάβια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό που είχαν επιβάλει στο παιχνίδι τους οι Τσέχοι, οι οποίοι μάλιστα απείλησαν πρώτοι με κεφαλιά του Τραορέ που έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά το πρώτο δεκάλεπτο, περιόρισε τα λάθη του, ανέβασε την πίεση του, έκλεψε μπάλες και εν γένει μπήκε και αυτός στο παιχνίδι. Ο Παλάσιος μάλιστα ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι και το πρώτο σουτ στο ματς όταν στο 28′ έγινε αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τον Μάντους να απομακρύνει τη μπάλα.

Κόκκινη “έμπνευση” για τον Παναθηναϊκό, γκολ για τη Σλάβια

Ο Παλάσιος δέχτηκε “εύκολα” μια κίτρινη κάρτα στο 31′ για ένα μαρκάρισμα έξω από την περιοχή και στο 39′ ενώ έκανε μια τρομερή ενέργεια, άνοιξε τη μπάλα λίγο παραπάνω, μπήκε εντός περιοχής και έπεσε χωρίς να ζητήσει κάποια παράβαση με τον Γάλλο ρέφερι να θεωρεί πως ο Αργεντινός έκανε θέατρο και του έβγαλε δεύτερη κίτρινη/κόκκινη σε μια απόφαση που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάει με το μηδέν στα αποδυτήρια αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 45+1′ ο Μπρινιόλι σωτήρια έδιωξε το πλασέ του Λινγκερ από το ύψος της μικρής περιοχής και έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια όμως ο Ιταλός δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Σρανζ που έκανε το γυριστό σουτ και άνοιξε το σκορ για τη Σλάβια σε ένα καθοριστικό σημείο.

Δύο αλλαγές για να το γυρίσει και αριθμητική ισορροπία

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Βαγιαννίδη και Σπόραρ και έβγαλε απ’ αυτό τους Αϊτόρ και Ιωαννίδη με τον Έλληνα μπακ να παίζει ως δεξί εξτρέμ και τον Τσέριν να κλείνει το χώρο από τα αριστερά.

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καλά στο δεύτερο μέρος αλλά στο 52’ η αριθμητική ισορροπία επανήλθε όταν ο Σπόραρ δέχτηκε μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, πήγε να βγει τετ α τετ αλλά ο Σάντος τον ανέτρεψε. Ο Γάλλος ρέφερι αφού πρώτα έδειξε κίτρινη στον Σλοβένο φορ κατάλαβε μετά πως είχε δώσει φάουλ για τον Παναθηναϊκό και έδειξε απευθείας κόκκινη στον Σάντος.

Βρήκε γκολ με δέκα παίκτες η Σλάβια

Εκεί οι παίκτες του τριφυλλιού αναθάρρησαν αλλά η Σλάβια κατάφερε να τους «κόψει το βήχα» τέσσερα λεπτά αργότερα όταν είχε δοκάρι και γκολ στην ίδια φάση με αποτέλεσμα να γίνει το 2-0. Σε μια αμυντική ολιγωρία ο Εβέρτον βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι αλλά γύρισε στον Ουσόρ που με νέο πλασέ έκανε το 2-0.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε στη συνέχεια του ματς να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του αλλά η Σλάβια έδειξε να διαχειρίζεται καλύτερα το παιχνίδι παίζοντας 10 VS 10 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και εν τέλει έφτασε στη νίκη με 2-0 και έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μάντους, Ντούντερα (46′ Ούσορ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (46′ Εβέρτον), Χόλες, Σραντς (72′ Μάζοπουστ), Τραορέ, Ολαγίνκα, Λινγκρ (57′ Σεβτσίκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (86′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Κουρμπέλης (72′ Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ (46′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (46′ Σπόραρ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα