Στεφανίδη και Τεντόγλου μαζί στο SPORT24: “Εντάξει μωρέ, βαριέμαι λίγο, αλλά θα κάνω κι ένα ρεκόρ αγώνων τώρα”

Στεφανίδη και Τεντόγλου μαζί στο SPORT24: “Εντάξει μωρέ, βαριέμαι λίγο, αλλά θα κάνω κι ένα ρεκόρ αγώνων τώρα”
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσαν ρεσιτάλ γέλιου και αλληλοεκτίμησης στην απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησαν στο SPORT24 και την Μαρία Καούκη.

Ο ιμάντας υπ’ αριθμόν 9 στις αφίξεις του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” ήταν αυτός που θα έφερνε τις αποσκευές που μετέφεραν οι πτήσεις από τη Στοκχόλμη, τη Λυών και το Μόναχο. Η Κατερίνα Στεφανίδη με τον Μιτς Κρίερ και ο Μίλτος Τεντόγλου με τον Γιώργο Πομάσκι είχαν σταθεί στο πλάι του και περίμεναν. Ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι, αλλά και χαρούμενοι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειχνε στην Κατερίνα το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Ήταν προβληματισμένος για την ανεξήγητη φθορά που είχε υποστεί μέσα σε ελάχιστες μέρες. Ο χρυσός είχε διαβρωθεί.

ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

“Στο μεταξύ, το δικό σου που είναι ασημένιο είναι τέλειο”, τής είπε. “Υποτίθεται έχει μια φλούδα χρυσού, η οποία όμως έφυγε”, συνέχισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης όσο η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια περιεργαζόταν τα μετάλλιά τους: “Κοίτα, δεν γράφει “1η θέση” το μετάλλιό σου από πίσω”. “Το δικό μου λέει Miltiadis Tentoglou, long jump”, τής απάντησε. Η Κατερίνα σκαρφίστηκε το τέλειο κόλπο αμέσως: “Ούτε το δικό μου γράφει δεύτερη θέση. Θα λέω κι εγώ ότι είναι χρυσό και ξέβαψε”.

Το πηγαδάκι δίπλα στους ιμάντες είχε ήδη στηθεί παρουσία του SPORT24, όπως και η πιατέλα με το καρπούζι στο σπίτι του Γιώργου Πομάσκι. Αυτή ήταν η παραγγελία του κορυφαίου κόουτς για το καλωσόρισμα από το Μόναχο. Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι οι δύο κορυφές αυτής της χαρούμενης Εθνικής ομάδας στίβου που με καλή διάθεση, ομαδικότητα και μαχητικότητα αφήνει στην άκρη τις αναποδιές.

Οι δύο σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν πνιγμένοι στα γέλια σ’ ένα παιχνίδι κοινών ερωτήσεων όσο περίμεναν τις αποσκευές τους. Έδειξαν πόσο αγαπημένοι είναι, αλλά και πόσο εκτιμά ο ένας την αγωνιστικότητά του άλλου.

-Κατερίνα, τι σου αρέσει περισσότερο στον τρόπο που αγωνίζεται ο Μίλτος κι εσένα Μίλτο τι σου αρέσει στην Κατερίνα όταν αγωνίζεται;

“Άσε θα στην απαντήσω εγώ αυτήν”, είπε η Κατερίνα. “Όχι, θα την απαντήσω κι εγώ”, αποκρίθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους. “Νομίζω ότι ο Μίλτος κι εγώ αγωνιζόμαστε με παρόμοιο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο κάναμε χάλια προκριματικό και ένα καλό τελικό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε αρχικά η Στεφανίδη και ο 24χρονος άλτης από τα Γρεβενά χαμογέλασε.

Η Κατερίνα συνέχισε: “Πιστεύω ότι ίσως ενεργοποιούμαστε με διαφορετικό τρόπο από πολλούς άλλους αθλητές στα μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό που μου αρέσει στον Μίλτο είναι αυτό που αρέσει και σε ‘μένα, για να πω την αλήθεια. Αυτή η διαφορετική ενεργοποίηση που έχουμε, όταν πρέπει, όταν έχει σημασία”.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήρε το λόγο: “Η Κατερίνα είναι αρκετά περισσότερα χρόνια πρωταθλήτρια από ‘μένα. Έχει περισσότερη εμπειρία…”. “ Ναιαιαιαι, αλλά έχουμε την ίδια ηλικία Μίλτο!”, τον διέκοψε -δήθεν αυστηρά- η 32χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ και τα χαχανητά όλων ακούστηκαν ως τις “Αναχωρήσεις”.

Ο Μίλτος συνέχισε: “Ναι, ναι! Επίσης, η Κατερίνα -λόγω της εμπειρίας που έχει- είναι πολύ άνετη μέσα στον αγώνα και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, πάντα. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να προσπαθήσουν να το πετύχουν όλοι οι αθλητές”.

-Κατερίνα σου άρεσε η απάντηση που έδωσε ο Μίλτος;

“Ναι, πάρα πολύ. Τη βαθμολογώ με μηδέν! Έλα Μίλτο, βαθμολόγησέ με και εσύ με μηδέν να το ισοφαρίσουμε”.

“Από μένα είναι ένα δέκα! Όχι, όχι. Θα βάλω ένα οκτώ”, απάντησε ο Τεντόγλου. Η Κατερίνα ξαφνιάστηκε με την κρίση σοβαρότητας του συναθλητή της, ο οποίος στην πραγματικότητα έδειξε το μεγάλο σεβασμό που τρέφει γι’ αυτήν. Μια συνθήκη από την οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να αποδράσει. “Καλά. Τότε, θα τού βάλω κι εγώ οκτώ”.

ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Συμφωνήσαμε ότι δεν έχει νόημα να βαθμολογήσουμε περαιτέρω τις απαντήσεις τους, επειδή οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του στίβου ήταν έτοιμοι να στήσουν το μεταξύ τους ματς για “Χ”.

-Πότε θαυμάσατε περισσότερο ο ένας τον άλλο;

“Να απαντήσω εγώ;”, είπε γρήγορα ο Τεντόγλου δείχνοντας ότι έχει έτοιμη-δουλεμένη την απάντηση στο μυαλό του, καιρό τώρα. “Φυσικά!”, αποκρίθηκα και αμέσως συνέχισε.

“Ωραία. Θαύμασα την Κατερίνα όταν έφτασα κι εγώ… ούτε καν στο επίπεδό της. Όταν άρχισα να παίρνω κάποια μετάλλια και συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να είσαι σταθερός σε τέτοιο επίπεδο, να βρίσκεσαι συνέχεια στο βάθρο και να πηδάς πάντα ψηλά. Πραγματικά, τότε κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Κατερίνα και την εκτίμησα ακόμη περισσότερο”.

Η σκυτάλη πέρασε στη Στεφανίδη: “Μου αρέσει πάρα πολύ και θαυμάζω τον Μίλτο, όταν είναι μέσα στον αγώνα και ρε παιδί μου έχει ένα ύφος: “Τι με έχουν φέρει να κάνω εδώ;”. Γέλασαν αμφότεροι και έπειτα η Κατερίνα πρόσθεσε: “Παρόλο που ο Μίλτος λέει ότι είμαι άνετη και ξέρω τι να κάνω μέσα στον αγώνα, εγώ έχω φοβερό άγχος εκείνη την ώρα. Και αυτό που εκείνος βγάζει προς τα έξω είναι κάτι… Είναι σαν να λέει: “Εντάξει μωρέ, βαριέμαι λίγο, αλλά θα κάνω κι ένα ρεκόρ αγώνων τώρα”.

Ο Μίλτος συνέχισε να χαμογελάει και αντέδρασε: “Δεν βαριέμαι πάντα, αλλά -ΟΚ- μόλις έκανα το ρεκόρ αγώνων έφυγα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο”. “Ε, λογικό είναι αυτό”, τού απάντησε η συναθλήτριά του στην Εθνική ομάδα στίβου .

ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

-Κατερίνα θα δοκίμαζες ποτέ την τύχη σου στο μήκος με προπονητή τον Μίλτο;

“Εγώ δεν έχω καμία ελπίδα στο μήκος. Νομίζω τριπλούν θα έκανα και όχι μήκος”.

-Με προπονητή τον Μίλτο;

“Ναι, ναι!”

-Εσύ Μίλτο θα έκανες επί κοντώ με προπονήτρια την Κατερίνα;

“Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Κατερίνα θα ήταν πάρα πολύ καλή προπονήτρια, αλλά δεν το έχω καθόλου με το επί κοντώ. Δεν το έχω απλά. Δεν μπορώ…”

-Κατερίνα πώς αντέδρασες όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος στο Μόναχο;

“Ωωωω! Καλά, αυτό το περιμέναμε. Εννοείται το χάρηκα! Ήταν πολύ αναμενόμενο το χρυσό του Μίλτου”.

-Αντίστοιχη είναι η ερώτηση και για ‘σένα Μίλτο.

“Χάρηκα πάρα πολύ με το μετάλλιο της Κατερίνας, αλλά ήταν πώς να το πω. Όχι, άτυχη. Απλά η άλλη κοπέλα, η Φινλανδή (Μούρτο) έκανε τον αγώνα της ζωής της, για να λέμε την αλήθεια. Από την άλλη η Κατερίνα αυτό το ύψος έχει περάσει άπειρες φορές”.

ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


-Μίλτο, θα έβαζες την Κατερίνα αφίσα στο δωμάτιό σου;

Πριν από την απάντηση του Μίλτου ακούστηκε το γέλιο της Κατερίνας λες και είχε προβλέψει τι θα έλεγε ο πρωταθλητής του μήκους.

“Αφίσα;”, ρώτησε ξαφνιασμένος ο Τεντόγλου και συνέχισε: “Δεν βάζω αφίσες. Αν έβαζα μια αφίσα θα ήταν κάτι από anime, ας πούμε. Τον Λουφάκο θα έβαζα. Τον Luffy! Τώρα την Κατερίναααα… Χμ, γιατί όχι; ΟΚ”.

-Εσύ Κατερίνα, θα έβαζες αφίσα του Μίλτου;

“Τώρα, που το λες… Το σκέπτομαι, επειδή αυτή την περίοδο παίρνουμε κάτι αφίσες για να γεμίσουμε το προπονητήριο μας, αυτό που φτιάξαμε. Θα βρω και μία του Μίλτου”.

Έχουμε παρέμβαση από τον κ. Τεντόγλου, παρακαλώ: “Α, αν είναι για προπονητήριο το ακούω! Είναι άλλο πράγμα αυτό. Βάζουμε αφίσες στα προπονητήρια, εννοείται”.

Αμφότεροι θα επιστρέψουν άμεσα στα αεροπλάνα και στις πτήσεις, καθώς η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα γι’ αυτούς. Η χρονιά θα κλείσει και για τους δύο το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου στον τελικό του Diamond League, που θα γίνει στη Ζυρίχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα