Τεντόγλου: “Οι προσγειώσεις μού στέρησαν το χρυσό, με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω”

Τεντόγλου: “Οι προσγειώσεις μού στέρησαν το χρυσό, με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω”
Ο Μίλτος Τεντόγλου glomex - ert

Ο Μίλτος Τεντόγλου, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το σπουδαίο μετάλλιο, τόνισε πως οι προσγειώσεις ήταν αυτές που του στέρησαν το χρυσό και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχασε το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτό του έφερε απογοήτευση την οποία δεν μπόρεσε να κρύψει.

Όπως γράφει το SPORT24, στις πρώτες του δηλώσεις, ο κορυφαίος αθλητής τόνισε πως οι προσγειώσεις ήταν αυτές που του στέρησαν το χρυσό παρά το γεγονός ότι έκανε έναν από τους πιο σταθερούς αγώνες του.

“Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους από άποψη επιδόσεων, αλλά δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος ήταν κοντά όλα τα άλματά μου. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8,20μ.” τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν ξέφυγε. Νομίζω ότι οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές. Αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ.”

Σε ερώτηση για το πρόβλημα που είχε στον προκριματικό με τη φορά του είπε: “Η φόρα μου αυτή τη φορά δεν ήταν το πρόβλημα. Σχεδόν όλα τα πατήματά μου ήταν καλά. Απλά το έχανα στον αέρα. Δεν ξέρω γιατί. Κρίμα και είχα καλό σερί”.

Για το γεγονός ότι κατέκτησε το 23ο μετάλλιο της Ελλάδας: “Φυσικά και είναι καλοδεχούμενο το μετάλλιο. Είναι το πρώτο μου στη διοργάνωση, αλλά θα έχω την ευκαιρία να το πάρω του χρόνου“.

Τέλος, αναφερόμενος στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι τον Αύγουστο του 2023 στην Βουδαπέστη είπε: Του χρόνου το Παγκόσμιο γίνεται στην Ευρώπη και θα είναι πιο εύκολα. Θα προετοιμαστώ καλύτερα. Πάμε όμως τώρα στο Ευρωπαϊκό χωρίς πίεση να το απολαύσω και μακάρι να κερδίσω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα