Το ποδόσφαιρο επιστρέφει: Αγώνες κάθε μέρα όλο τον Ιούνιο

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει: Αγώνες κάθε μέρα όλο τον Ιούνιο
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Barcelona AP

Τα μεγάλα πρωταθλήματα ανακοινώνουν το πρόγραμμα της επανέναρξης και το ημερολόγιο μας γεμίζει με ποδοσφαιρικά παιχνίδια κάθε μέρα.

Ο κορονοϊός τους τελευταίους δύο μήνες και κάτι είχε βάλει ολόκληρο τον πλανήτη στον “πάγο”. Επόμενο ήταν, λοιπόν, και το ποδόσφαιρο να μπει σε καραντίνα και τα εθνικά πρωταθλήματα μαζί με τις διεθνείς διοργανώσεις να διακοπούν.

Πλέον, όμως, η ανθρωπότητα φαίνεται να κερδίζει τη “μάχη” απέναντι στον COVID-19 και σταδιακά η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς έστω και με ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

‘Ετσι, όπως αναφέρει το Sport24.gr, τα πρωταθλήματα του πλανήτη αποφασίζουν σιγά σιγά να δώσουν συνέχεια στη σεζόν. Το πρώτο μεγάλο βήμα έκανε η Γερμανία με τις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες να διεξάγονται από τις 16 Μαΐου. Η ουσιαστική διαφορά, ωστόσο, αυτής της επανεκκίνησης είναι τα άδεια γήπεδα, τα οποία θα πρέπει να συνηθίσουμε για αρκετό καιρό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί η τελική λύση απέναντι στον κορονοϊό. Δειλά δειλά κι άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα κάνουν στο άμεσο διάστημα την επανέναρξη τους.

Η χώρα μας δεν γίνεται να αποτελεί εξαίρεση, εφόσον, αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια από τις 6 Ιουνίου, ώστε να ολοκληρωθούν τα playoffs και τα playouts της Super League 1. Η Ελλάδα προσπαθεί, μάλιστα, να πρωτοπορήσει προτείνοντας να βάλει έστω και ελάχιστο κόσμο στις κερκίδες, κάτι ωστόσο που δεν είναι εύκολα εφικτό.

Επανεκκίνηση της σεζόν θα γίνει και στην πολύπαθη Ιταλία, η οποία ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Το απόγευμα της Πέμπτης (29/5) υπήρξε απόφαση να μπουν ξανά μπροστά οι μηχανές. Όπως έγινε γνωστό στις 13, 14 και 17 Ιουνίου θα λάβουν χώρα οι τρεις αναμετρήσεις που απομένουν για την ανάδειξη του φετινού νικητή στο Coppa Italia (στις 13 και 14 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί-ρεβάνς και στις 17 ο τελικός), ενώ στις 20-21 Ιουνίου θα έχουμε restart στο πρωτάθλημα με τα τέσσερα εξ αναβολής ματς από την 25η αγωνιστική.

Οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν επίσης να επιστρέψουν στη δράση στις 17 Ιουνίου με τα δυο εξ αναβολής (Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ) και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα την 1η Αυγούστου. Το τριήμερο 19-20-21 θα έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση, με το πρώτο ματς της αγωνιστικής να διεξάγεται το βράδυ της Παρασκευής (19/6). Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου, ενώ μετά το τέλος της Premier League πρόκειται να γίνει και ο τελικός του Κυπέλλου.

Η Ισπανία, μία χώρα που επίσης ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό, θα επανεκκινήσει στις 11 Ιουνίου με την αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Μπέτις. Η La Liga έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα και περιλαμβάνει ματς κάθε μέρα τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουλίου, πριν ξεκινήσουν δηλαδή οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο κάθε μέρα θα βλέπουμε μπάλα.

Η αγωνιστική δράση είναι πλούσια, όπως μπορεί να δει κανείς αναλυτικά παραπάνω, αφού ο αριθμός των ορισμένων παιχνιδιών είναι μεγάλος. Περιμένουμε ακόμη το ολοκληρωμένο πρόγραμμα από Ελλάδα, Αγγλία και Ιταλία. Μετά, όμως, από αρκετό καιρό, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας άθλημα, έστω και από την τηλεόραση.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version