Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η ένστασή του – Απελαύνεται από την Αυστραλία

Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η ένστασή του – Απελαύνεται από την Αυστραλία
Νόβακ Τζόκοβιτς 2022 Mark Baker/AP Photo

Οι δικαστές δεν έκαναν αποδεκτή την ένσταση που κατέθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και έτσι θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία. Τι θα ισχύσει στο Australian Open.

Στο κενό έπεσε τελικά η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να ανατρέψει την ακύρωση της βίζα του προκειμένου να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open.

Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία η οποία κράτησε 5,5 ώρες και στην οποία οι πλευρές του κορυφαίου τενίστα και της αυστραλιανής κυβέρνησης κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους, οι τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας επανήλθαν το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας) με την απόφασή τους, όπως αναφέρει το SPORT 24, να μην είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο Σέρβος, καθώς η βίζα του Νόλε ακυρώθηκε και έτσι εκείνος θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δυο από τους τρεις δικαστές ήταν ιδιαίτερα σκληροί προς την πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.

Νόβακ Τζόκοβιτς 2022 James Ross/AAP via AP

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την ειδική επιτροπή του υπουργείου μετανάστευσης ο Νόλε θα πρέπει να αναχωρήσει από την Αυστραλία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση της εταιρίας που θα επιλέξει. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Σέρβος σε πρώτη φάση δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά θα μεταβεί στο Κατάρ.

Τέλος, οι δικαστές ανακοίνωσαν πως θα κάνουν γνωστό το σκεπτικό της απόφασής τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τι θα ισχύσει στη διοργάνωση μετά την απόφαση για απέλαση του Σέρβου τενίστα

Ο Τζόκοβιτς ήταν προγραμματισμένο να παίξει τη Δευτέρα, με τον αγώνα του πρώτου γύρου απέναντι στον Σέρβο Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς, ωστόσο όλα πλέον αλλάζουν.

Η απόφαση της οριστικής απόρριψης της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς θα αλλάξει όπως είναι φυσικό και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open.

Οι διοργανωτές είχαν περιθώριο μέχρι τις 11 π.μ. του Σαββάτου (15/01) να προχωρήσουν σε νέα κλήρωση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Από τη στιγμή που δεν το έπραξαν και προχώρησαν σε ορισμό των αγώνων τότε τα πράγματα ήταν μονόδρομος.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με τους seeders πλέον στο ταμπλό των ανδρών και απλά ο Τζόκοβιτς θα αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα τη θέση του θα πάρει αθλητής ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο.

Αυτός είναι ο Σαλβατόρε Καρούσο ο οποίος βρίσκεται στο Νο 150 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά του Τζόκοβιτς στην έφεσή της για την ακύρωση της βίζας του Σέρβου προσπάθησε να αντικρούσει το σκεπτικό της απόφασης του Άλεξ Χοκ και την αναφορά ότι η πιθανή παραμονή του Νόλε στη χώρα θα ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ακύρωση της βίζα είναι αυτή που θα ξεσήκωνε τους αντιεμβολιαστές και όχι το αντίθετο, αφού θα υπήρχε πρόβλημα με τη στάση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα του Χοκ για το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν στηρίζεται σε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο και δεν έχει λογική, παρά είναι αποκύημα της φαντασίας του Υπουργού μετανάστευσης.

Η πλευρά της κυβέρνησης συνέχισε να ακολουθεί τη γραμμή που χαράχτηκε από την απόφαση του Χοκ, αφού επέλεξε να σταθεί στην στάση και τις απόψεις του Τζόκοβιτς για τον εμβολιασμό. Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο ότι ο λόγος που ακυρώθηκε η βίζα ήταν ότι ο Σέρβος δεν είχε τα σωστά έγγραφα και επιχειρήματα για να φέρει μαζί του ιατρική εξαίρεση. Για ακόμα μία φορά, δε, έγινε αναφορά στις περιπτώσεις που ο Νόλε δεν τήρησε το πρωτόκολλο όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έσπασε την καραντίνα.

Κλείνοντας την επιχειρηματολογία της, η πλευρά της κυβέρνησης αντέκρουσε το επιχείρημα της πλευράς του Τζόκοβιτς ότι πιθανή ακύρωση της βίζας του Σέρβου θα έφερνε ακόμα κινήσεις από τους αντιεμβολιαστές, τονίζοντας ότι ήδη έχει διαχειριστεί αυτές τις αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες, όταν δύο φορές ακυρώθηκε η βίζα του Νόλε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version