Τζόκοβιτς: Εν αναμονή της απόφασης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών

Τζόκοβιτς: Εν αναμονή της απόφασης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών
Νόβακ Τζόκοβιτς 2022 Mark Baker/AP Photo

Οι πλευρές του Νόβακ Τζόκοβιτς και της αυστραλιανής κυβέρνησης κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους στην δίκη διάρκειας 5 ωρών για την απέλαση ή παραμονή του Σέρβου στην Αυστραλία και πλέον μένει να βγει η απόφαση από το πάνελ των 3 δικαστών.

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 στον κόσμο) μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Έπειτα από κάτι παραπάνω από 5 ώρες η διαδικασία κατάθεσης των επιχειρημάτων των δύο αντιμαχόμενων πλευρών ολοκληρώθηκε και πλέον είναι θέμα των δικαστών το πότε θα εκδώσουν την απόφασή τους για την παραμονή ή απέλαση του Σέρβου.

Η πλευρά του Τζόκοβιτς στην έφεσή της για την (2η) ακύρωση της βίζας του Σέρβου προσπάθησε να αντικρούσει το σκεπτικό της απόφασης του Άλεξ Χοκ και την αναφορά ότι πιθανή παραμονή του Νόλε στην χώρα θα ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας.

Οι εκπρόσωποι του Νο1 στον κόσμο, όπως αναφέρει το SPORT 24, υποστήριξαν ότι σε αντίθεση με αυτά που ανέφερε στην απόφασή του ο Υπουργός μετανάστευσης, η πιθανή τελική απόφαση για ακύρωση της βίζας του Σέρβου είναι αυτή που θα ξεσήκωνε τους αντιεμβολιαστές και όχι το αντίθετο, αφού θα υπήρχε πρόβλημα με την στάση της κυβέρνησης. Παράλληλα τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα του Χοκ για το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν στηρίζεται σε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο και δεν έχει λογική, παρά είναι αποκύημα της φαντασίας του Υπουργού μετανάστευσης.

Η πλευρά της κυβέρνησης συνέχισε να ακολουθεί την γραμμή που χαράχτηκε από την απόφαση του Χοκ, αφού επέλεξε να σταθεί στην στάση και τις απόψεις του Τζόκοβιτς για τον εμβολιασμό. Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο ότι ο λόγος που ακυρώθηκε η βίζα ήταν ότι ο Σέρβος δεν είχε τα σωστά έγγραφα και επιχειρήματα για να φέρει μαζί του ιατρική εξαίρεση. Για ακόμα μία φορά, δε, έγινε αναφορά στις περιπτώσεις που ο Νόλε δεν τήρησε το πρωτόκολλο όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έσπασε την καραντίνα.

Κλείνοντας την επιχειρηματολογία της, η πλευρά της κυβέρνησης αντέκρουσε το επιχείρημα της πλευράς του Τζόκοβιτς ότι πιθανή ακύρωση της βίζας του Σέρβου θα έφερνε ακόμα κινήσεις από τους αντιεμβολιαστές, τονίζοντας ότι ήδη έχει διαχειριστεί αυτές τις αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες, όταν δύο φορές ακυρώθηκε η βίζα του Νόλε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version