UFC: Πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού

UFC: Πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού

Το Fox Sports κάνει λόγο για το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Ποιο είναι το τίμημα και ποιοι οι αγοραστές

Όταν πριν από δύο μήνες είχαν ρωτήσει το Dana White, τον πρόεδρο του UFC εάν το UFC βγαίνει στο σφυρί η απάντηση που είχε δώσει ήταν:

Δεν είμαστε για πούλημα. Αλλά να σου πω κάτι. Εάν κάποιος έρχονταν και μου ‘έσκαγε’ 4 δισ. δολάρια θα το συζητούσαμε“. Τελικά η συζήτηση δεν φαίνεται να κράτησε πολύ και, την Κυριακή, λίγες ώρες μετά το κομβικό UFC 200 φαίνεται ότι έπεσαν οι υπογραφές και το πρώην περιθωριακό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών που έμελλε να γίνει το ποιο ακριβοπληρωμένο θέαμα στο Pey per view αλλάζει για άλλη μία φορά χέρια στην 23χρόνη ιστορία του.

Το τίμημα των 4 δισ. δολ. – επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Δευτέρας – θα καταβάλουν οι εταιρείες WME ( Wiliam Morris Endeavor) IMG ( International Managment Group) και η MSD ένα private equity με επικεφαλής τον Michael Dell.

Οι έως τώρα βασικοί μέτοχοι τα αδέλφια Frank και Lorenzo Fertitta, είχαν αγοράσει το UFC το 2001 έναντι μόνο 200 εκατ. δολαρίων. Ο πρόεδρος Dana White, o οποίος κατείχε 9% αναμένεται να παραμείνει στην θέση αλλά με φυσικά πολύ πιο μικρό ποσοστό.

Με πληροφορίες από: New York Times, Fox Sports

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αυτοκρατορία του UFC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα