Crossland X & Grandland X: η γραμμή πυρός της Opel στα Crossover – SUV

Crossland X & Grandland X: η γραμμή πυρός της Opel στα Crossover – SUV

Αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις της αγοράς και παράλληλα τη γραμμή πυρός της Opel στην πιο ανερχόμενη κατηγορία αμαξωμάτων: Crossover – SUV.

Με χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τους υποψήφιους αγοραστές του είδους, έχοντας δυναμική εμφάνιση και υπερυψωμένα αμαξώματα, που δικαιολογούν την παρουσία τους σε αυτή τη κατηγορία, παραμένουν ισχυρές επιλογές, με αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό.

Opel Crossland X

Το συμπαγές Crossover της Opel, εκτός από το οffroad look έχει και την πολυχρηστικότητα που παλιότερα εμφάνιζαν τα MPV. Αυτό μαρτυρά κατ’ αρχήν το αυξημένο ύψος του και κατ’ επέκταση οι δυνατότητες στην καμπίνα, με τις λειτουργικές διαμορφώσεις του εσωτερικού, όπως η συρόμενη κατά 15 εκ. πίσω σειρά καθισμάτων. Το περίτεχνο αμάξωμα των 4,2 μέτρων, ειδικά στην επετειακή έκδοση “120 Edition”, που ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle, ξεχωρίζει χάρη στη κομψή σχεδίαση και τις σπορ πινελιές πολυτέλειας που διαθέτει. Διχρωμία αμαξώματος (οροφή σε Mineral Black ή Summit White), φιμέ πίσω και πλαϊνά κρύσταλλα, high-gloss μαύρες, μεσαίες κολόνες, χρωμιωμένο περίγραμμα πλευρικών παραθύρων, ασημί ποδιά με προστατευτικά εμπρός και πίσω, και ανθρακί ζάντες αλουμινίου 17”, σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων. Αλλά και στο εσωτερικό, ο κρυφός φωτισμός LED στην κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ χάρη στην ευρεία γκάμα high-tech συστημάτων υποστήριξης οδηγού (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, Drowsiness Detection αποτελεί προέκταση του συστήματος Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού κ.ά.), παρέχει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν το ταξίδι ασφαλέστερο, ευκολότερο και πιο άνετο.

Οσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, προσφέρεται με ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.2 lt – 83 hp καθώς και με υπερτροφοδοτούμενο 1.2 lt – 130 hp, ενώ διατίθεται και σε δύο εκδόσεις πετρελαίου, 1.5 lt με 102 και 120 ίππους. Ανάλογα την έκδοση, τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Opel Grandland X

Η ηγέτιδα δύναμη της Opel στα μεσαία SUV, ένα μοντέλο στα 4,477 μέτρα, που ορθώνει το ανάστημά του, προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους για πέντε επιβάτες και 514 λίτρα αποσκευών, που μπορούν να γίνουν 1.652 με την πτώση των πίσω καθισμάτων.
Προσφέρεται κι αυτό στην επετειακή έκδοση “120 Edition”, με συστήματα υποστήριξης οδηγού που προωθούν την ασφάλεια και την άνεση στις μετακινήσεις. Μεταξύ αυτών, είναι τα πολυρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, η προέκταση μαξιλαριού βάσης και η ηλεκτρική οσφυϊκή υποστήριξη (είτε ως προαιρετικός εξοπλισμός είτε ως βασικός ανάλογα με την έκδοση). Τα επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας αυξάνονται ακόμα περισσότερο με την επιλογή δερμάτινης ταπετσαρίας, όπου τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν θέρμανση πολλαπλών σταδίων με σύστημα εξαερισμού και θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι.
Εκείνο που διαφοροποιεί το Grandland X, στον ανταγωνισμό, είναι το ηλεκτρονικό traction control IntellGrip, που προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό, με πέντε διαφορετικά modes, να επιλέξει τον τρόπο οδήγησης ανάλογα τις συνθήκες οδοστρώματος, ενώ συνδυάζεται και με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης, 1.2 lt – 130 hp και 1.6 lt – 180 hp, με πετρελαίου 1.5 lt – 130 hp και 2.0 lt – 177 hp.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα