Ιαπωνική ισχύς εν τη ενώσει

Ιαπωνική ισχύς εν τη ενώσει

Πέντε Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων, συνεργάζονται για την εξέλιξη συστημάτων επικοινωνίας σε οχήματα επόμενης γενιάς.

Στον κλάδο της αυτοκίνησης, η συνένωση δυνάμεων είναι σύνηθες φαινόμενο των τελευταίων ετών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις προς την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, με τη συνδεσιμότητα των οχημάτων να περνά σε άλλο επίπεδο, απαιτούν τεράστια ποσά για την Έρευνα και Εξέλιξη των συστημάτων, σε τέτοιο βαθμό που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είτε αδυνατούν να επενδύσουν είτε επενδύοντας σε αυτές τις τεχνολογίες, μετακυλώντας το κόστος στα οχήματά τους, θα είναι ασύμφορα στην αγορά.

Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη κοινών συστημάτων αποτελεί μονόδρομο.

Ήδη, το BMW Group και η Daimler AG (Mercedes), έχουν ενώσει δυνάμεις για την αυτόνομη οδήγηση κι έρχονται τώρα πέντε Ιάπωνες κατασκευαστές, να πράξουν κάτι ανάλογο.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota και Mazda, κατέληξαν σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη, προώθηση και κοινή χρήση τεχνικών προδιαγραφών σε συσκευές και συστήματα επικοινωνίας που θα φιλοξενούνται σε οχήματα επόμενης γενιάς. Στόχος η δημιουργία μίας πιο ελκυστικής πρότασης σε θέματα υπηρεσιών, ώστε να παρέχονται πιο άμεσες, πιο ασφαλείς και πιο εύκολες στη χρήση, υπηρεσίες δικτύωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος CASE (Connected, Autonomous/Automated, Shared, and Electric – συνδεδεμένο, αυτόνομο/αυτοματοποιημένο, κοινόχρηστο και ηλεκτρικό), το οποίο προκαλεί σημαντικούς μετασχηματισμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία, πραγματοποιείται ταχύτατη εξέλιξη στον τομέα της δικτύωσης σε σχέση με τις παραμέτρους των επικοινωνιών και της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, IoT, big data και AI. Οι μεμονωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν ανεξάρτητα ο καθένας, συσκευές επικοινωνίας αυτοκινήτων και κάθε εταιρεία υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση και δαπανά η κάθε μία ξεχωριστά σημαντικούς πόρους.

Σε απάντηση αυτής της ανάγκης, οι συνεργαζόμενες εταιρείες μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους ασφαλέστερες και ευκολότερες στη χρήση υπηρεσίες δικτύωσης σε συντομότερο χρόνο. Τοποθετώντας εξελιγμένες συσκευές επικοινωνίας στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, επιτυγχάνουν μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτερη εξέλιξη στα συστήματα επικοινωνίας οχημάτων. Ως αποτέλεσμα της κοινής υποδομής, η κάθε εταιρεία μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών.

Αυτή τη στιγμή, οι εταιρίες Suzuki, Subaru, Daihatsu και Mazda, αφού ενσωματώνουν τις τεχνολογίες δικτύωσης τους πάνω σε αυτές που ανέπτυξε η Toyota, θα κατασκευάσουν από κοινού συστήματα δικτυωμένων αυτοκινήτων επόμενης γενιάς με κοινές προδιαγραφές σύνδεσης των οχημάτων. Αποτέλεσμα της συνεργασίας, θα είναι η αναβαθμισμένη ποιότητα επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και κέντρου επικοινωνίας και η παροχή πιο εύκολων στη χρήση υπηρεσιών δικτύωσης στους πελάτες, όπως είναι οι ανεμπόδιστες κλήσεις μεταξύ πελατών και call center, και οι γρηγορότερες ταχύτητες σύνδεσης. Ταυτόχρονα, θα είναι δυνατό να μειωθούν τα κόστη ανάπτυξης της κάθε εταιρείας, και να απλοποιηθούν οι λειτουργίες του συστήματος και οι αναβαθμίσεις, βελτιστοποιώντας έτσι την εκμετάλλευση πόρων.

Οι Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota και Mazda θα εξετάσουν ανοιχτά τη συνεργασία με άλλους, παρόμοιας αντίληψης, κατασκευαστές ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να αναπτύξουν υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και επιλύουν κοινωνικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα