Στροφή - στροφή η πίστα της Σεπάνγκ

Το AUTO 24 σας αναλύει στροφή - στροφή την πίστα της Σεπάνγκ, που θα φιλοξενήσει το 2ο GP

Το δεύτερο εμπόδιο στο πρωτάθλημα για τις ομάδες ακούει στο όνομα "Σεπάνγκ". Οι πιλότοι θα πρέπει εκτός από όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν με τα μονοθέσιά τους, να συνηθίσουν τις καιρικές συνθήκες που είναι πολύ περίεργες.

Το τροπικό-υγρό κλίμα της Μαλαισίας σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, το μεγάλο ποσοστό υγρασίας, αλλά και τη βροχή, δημιουργούν το απόλυτο εφιάλτη για τους ανθρώπους που ετοιμάζουν το στήσιμο του μονοθέσιου και την τακτική της κάθε ομάδας.

Όπως συνήθως συμβαίνει, έτσι και φέτος δεν αποκλείεται να συμβεί διακοπή του αγώνα, αφού οι προβλέψεις θέλουν τη βροχή να κάνει την παρουσία της το Σάββατο (ημέρα κατατακτήρων).

Τα εγκαίνια του σιρκουί της Κουάλα Λουμπούρ έγιναν το 1999 από τις μοτοσικλέτες του Moto GP, πέντε μήνες πριν από το Grand Prix της Formula 1.

Ο σχεδιαστής της είναι ο μετρ του είδους Χέρναν Τίλκε. Η Σεπάνγκ χαρακτηρίζεται για το πλάτος της, επιτρέποντας στους πιλότους να επιχειρούν συχνά προσπεράσματα. Αποτελείται από 15 στροφές (10 δεξιές και 5 αριστερές) συνολικού μήκους 5.543 χιλιομέτρων.

Το ρεκόρ χρόνου της πίστας ανήκει στον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, ο οποίος το 2004 με το μονοθέσιο της Williams έκανε χρόνο 1:34:223.

Αναλυτικά οι στροφές της πίστας:Από αυτό το σημείο ξεκινάει το τροπικό grand Prix. Πρώτη δεξιά κλειστή στροφή της πίοτας. Η ταχύτητα περιόριζεται στα 70 χλμ./ώ. Αριστερή στροφή, κλειστή, παρόμοια με την προηγούμενη.
Δεξιά ανοιχτή στροφή, με την ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώ. ΔΜετά την γρήγορη ευθεία, έρχεται το κλειστό κομμάτι να ρίξει το ρυθμό. Αριστερή, γρήγορη στροφή των 250 χλμ./ώ.
Ακόμα μια στροφή που προσφέρεται για πολλά γκάζια. Τόσο η 7... ... Όσο και η 8 στροφή αποτελούν δύο διαδοχικές στροφές των 200 χλμ./ώ.
Αριστερή κλειστή στροφή των 70 χλμ./ώ. Το κοντέρ φτάνει και πάλι σε τριψήφιο νούμερο, σε μια ανοιχτή στροφή των 180 χλμ./ώ. Με το τιμόνι να γέρνει τα δεξιά, η ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώ.
Αριστερή, γρήγορη στροφή των 260 χλμ./ώ. Ακόμα ένα γρήγορο τμήμα της πίστας. Καθοριστική στροφή, πριν βγουν οι πιλότοι στην τελευταί ευθεία της πίστας.
Τελευταία κλειστή στροφή των 84 χλμ./ώ.
SHARE:

24Media Network