Το νέο Nissan QASHQAI έρχεται με 17.150€ και ταράζει τα νερά

Το νέο Nissan QASHQAI έρχεται με 17.150€ και ταράζει τα νερά

Το νέο Nissan QASHQAI έρχεται με μια συναρπαστική τιμή που ξεκινά από 17.150€ -για την έκδοση με τον κινητήρα του 1.2 λ. με τους 115 ίππους- και κορυφαία τεχνολογία.

Με μια πορεία 20.000 πωληθέντων QASHQAI στην Ελλάδα από το 2007, τo νέο Nissan QASHQAI, ταράζει τα νερά με μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 17.150€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, από 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110PS και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130PS)ξεκινά από 22.110€,  αντίστοιχα.

Στην καρδιά του νέου QASHQAI βρίσκεται η πλέον προσβάσιμη τεχνολογία. Οι καινοτομίες που απαρτίζουν αυτή την τεχνολογία, οι οποίες, όταν συνδυαστούν, αποτελούν ένα μοναδικό πακέτο βοηθημάτων, όχι μόνο αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση, αλλά προσφέρουν και εξαιρετική αξία στο οδηγό και τους επιβάτες του.

Συγκεκριμένα, το Nissan Safety Shield, αποτελείται από ένα σύστημα λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών του νέου QASHQAI, σύμφωνα και με το διαρκή στόχο της Nissan για την αποφυγή των ατυχημάτων.

Στο νέο QASHQAI, οι τεχνολογίες του Safety Shield,  απαρτίζονται από   τα ακόλουθα συστήματα:

Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Collision Avoidance)

Με αυτό το σύστημα, το νέο QASHQAI προσφέρει τρία επίπεδα υποστήριξης, ανιχνεύοντας το δρόμο με τη χρήση ενός ενσωματωμένου ραντάρ. Αρχικά, ενημερώνει με οπτικό και ηχητικό σήμα, εάν μειώνεται η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Στη συνέχεια, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα ξεκινάει να φρενάρει το όχημα. Τέλος, εάν η απόσταση εξακολουθεί να μειώνεται χωρίς να αντιδρά ο οδηγός, τότε μεταδίδεται ισχυρή προειδοποίηση και εφαρμόζεται ισχυρό φρενάρισμα μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος (εφόσον αυτό κρίνεται από το σύστημα αναγκαίο).

Υποστήριξη προσοχής του οδηγού (Driver Attention Support)

Το νέο QASHQAI έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται πότε νιώθετε κουρασμένοι κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα, αφού περάσουν 10 περίπου λεπτά για να «μάθει» το στυλ της οδήγησή σας, το σύστημα παρακολουθεί τα σχετικά δεδομένα και  αν η συμπεριφορά στο τιμόνι είναι ακανόνιστη, παρέχει  μια ειδοποίηση στο πίνακα οργάνων, όπου  αναφέρει στον οδηγό πως είναι ώρα για να κάνει ένα διάλειμμα.

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)

Ο οδηγός του νέου QASHQAI δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως παραβιάσει το όριο ταχύτητας, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα “διαβάζει”, με τη βοήθεια μιας κάμερας στο  εμπρός μέρος του οχήματος, τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που αναγράφουν τα όρια ταχύτητας. Το πρωτοποριακό σε αυτό το σύστημα, έγκειται στο ότι μπορεί να «διαβάσει» τις πινακίδες σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από την γλώσσα γραφής τους. Αναγνωρίζει ακόμη ότι ορισμένες χώρες επιβάλλουν ένα όριο ταχύτητας λόγω καιρικών συνθηκών, δηλαδή εάν βρέχει ,το οποίο και απεικονίζεται στον πίνακα οργάνων του νέου QASHQAI.

Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)

Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, αναλαμβάνει να  ενημερώσει τον οδηγό του νέου QASHQAI, ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.

Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)

Το συγκεκριμένο σύστημα, ανιχνεύει με την πίσω κάμερα, αν ένα όχημα βρίσκεται σε «τυφλό» σημείο, εκατέρωθεν των δύο πλευρών του νέου QASHQAI.  Εφόσον αυτό συμβεί, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέπτη, προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρήσει να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας  και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, τότε αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.

Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)

Το νέο QASHQAI εφοδιάζεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος που παρέχουν ηχητικές  προειδοποιήσεις στον οδηγό κατά τους ελιγμούς για στάθμευση, καθώς και μια οπτική απεικόνιση στον πίνακα των οργάνων. Εκτός αυτής της λειτουργίας,  το νέο QASHQAI επωφελείται και από μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος πανοραμικής θέασης (Around View Monitor). Συγκεκριμένα, όταν το αυτοκίνητο είναι στάσιμο και  αν κάποιος ή κάτι κινείται στην πίσω πλευρά του, για παράδειγμα ένα μικρό παιδί, τότε αφενός ο οδηγός θα έχει πλήρη εικόνα από την κάμερα  στην 7΄΄  οθόνη του Nissan Connect, αφετέρου θα υπάρξει και σχετική ηχητική προειδοποίηση (βομβητής).

Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων (High Beam Assist)

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης σε συνδυασμό με προηγμένο λογισμικό έχει οδηγήσει σε ένα εξελιγμένο, αυτόματο τρόπο λειτουργίας της υψηλής δέσμης των προβολέων του νέου QASHQAI. Συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό,  βελτιστοποιεί την χρήση της υψηλής δέσμης των προβολέων, ώστε να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ποσότητα φωτός, προσαρμοσμένη κατάλληλα σε κάθε σενάριο οδήγησης .

Σύστημα Έλεγχου Πλαισίου (Chassis Control)

Χρησιμοποιώντας το απόσταγμα τεχνογνωσίας της Nissan από το κορυφαίο supercar, το GT-R, σε θέματα συμπεριφοράς κατά την κύλιση, το Σύστημα Ελέγχου Πλαισίου,  βελτιστοποιεί την κύλιση και τον χειρισμό του νέου QASHQAI, με κύριο χαρακτηριστικό τη λειτουργικότητα που προσφέρει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. O τρόπος λειτουργίας έγκειται στο εξής: ενώ το σύστημα Δυναμικού Ελέγχου του Αυτοκινήτου (Vehicle Dynamic Control) συνεχίζει να διορθώνει τυχόν σοβαρή απώλεια πρόσφυσης, σε χαμηλότερες ταχύτητες και με μικρότερες δυνάμεις,  το σύστημα Ενεργού Ελέγχου Πρόσφυσης (Active Trace Control) εφαρμόζει συγκεκριμένη δύναμη πέδησης σε κάθε τροχό, προκειμένου  να διορθώσει την πορεία του QASHQAI στις στροφές , δίνοντας μια πιο δυναμική αίσθηση χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα κύλισης. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, ειδικά κατά την οδήγηση σε κυματιστές επιφάνειες , όπου το σύστημα Ενεργού Ελέγχου Επιφανειών (Active Ride Control), εφαρμόζει  τη σωστή δόση πέδησης σε κάθε τροχό, ώστε να υπάρχει αταλάντευτα ποιοτική κύλιση και άνεση για όλους τους επιβάτες.

Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Intelligent Park Assist)

Μετρώντας αυτόματα το μέγεθος ενός διαθέσιμου (παράλληλου στο αυτοκίνητο) χώρου στάθμευσης, το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης της Nissan, απαιτεί μόνο 80 εκατοστά επιπλέον χώρο, ως προς το μήκος του νέου QASHQAI, ώστε  να είναι σε θέση  αυτόματα και με ασφάλεια, να κατευθύνει το όχημα στη συγκεκριμένη θέση. Σε αυτή τη διαδικασία, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός του νέου QASHQAI, είναι να ακολουθήσει τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και να ελέγχει την εμπρός και όπισθεν κίνηση . Το εν λόγω  σύστημα μπορεί επιπλέον να υποβοηθήσει για τη στάθμευση σε οργανωμένους χώρους παρκινγκ αυτοκινήτων, με τον οδηγό να εκμεταλλεύεται σε αυτή την περίπτωση, την πανοραμική θέαση από το σύστημα Around View Monitor.

Νέο NissanConnect

Σε πλήρη συνάρτηση με τις πρωτοτυπίες που συνοδεύουν το νέο QASHQAI, το  νέο NissanConnect, κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του με το συγκεκριμένο μοντέλο. Εφοδιασμένο με οθόνη αφής επτά ιντσών, το NissanConnect έχει εξελιχθεί για να προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με Smartphones ενώ στο μέλλον, οι επιβάτες του νέου QASHQAI θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν μουσική, κοινωνική δικτύωση,  ψυχαγωγία και  ταξίδια.

SHARE:

24Media Network