Αυθαίρετο νεκροταφείο με τις ευλογίες του Δήμου

Αυθαίρετο νεκροταφείο με τις ευλογίες του Δήμου

Συνεχώς στην Ελλάδα συμβαίνει κάποιο γεγονός που θυμίζει πως η Δικαιοσύνη δεν είναι για όλους. Σε μία χώρα που πλήττεται από φωτιές, σε αναδασωτέα περιοχή, σε μία νύχτα, χτίστηκε νεκροταφείο

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης θα φάνταζε ως κακόγουστο αστείο. Στις ΗΠΑ ούτε που θα είχαν διανοηθεί να το κάνουν.

Εν Ελλάδι όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι νόμοι μάλλον δεν ισχύουν το ίδιο για όλους.

Έτσι, σε αναδασωτέα περιοχή, ξεφύτρωσε μέσα σε μία νύχτα κυριολεκτικά, την Παρασκευή πιο συγκεκριμένα, νεκροταφείο.

Παράλληλα υπάρχει ισχυρή δύναμη της δημοτικής αστυνομίας, η οποία φυλάσσει το χώρο, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες οι οποίες κάνουν λόγο για χρήση βίας κατά πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τη δημιουργία του νεκροταφείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, το νεκροταφείο εγκατέστησε ο δήμαρχος της Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης, φυσικά σε συμφωνία με το μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία.

Όπως λέει πάντα το ρεπορτάζ του σταθμού, το υπουργείο Περιβάλλοντος διέταξε τη διακοπή των εργασιών. Όμως, ο δήμαρχος προχώρησε στην ταφή οκτώ νεκρών, επιχειρώντας να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο τετελεσμένο.

Μάλιστα, οι εργασίες για το νεκροταφείο συνεχίζονταν κανονικά και το Σάββατο.

Στο Σκάι μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος παραδέχθηκε ευθαρσώς πως προχώρησε στην κίνηση αυτή, αλλά επικαλέστηκε λόγους ανάγκης.

“Η πόλη δεν έχει νεκροταφείο με αποτέλεσμα να μένουν οι νεκροί 10 με 15 ημέρες στο ψυγείο. Ήταν απόλυτη και επιτακτική ανάγκη. Για εμένα είναι νόμιμο αυτό που κάναμε”.

Πάντως διέψευσε ότι πολίτες δέχθηκαν επίθεση από στελέχη του Δήμου.

Η ειδική γραμματέας επιθεώρησης του περιβάλλοντος όμως έχει άλλη γνώμη, καθώς κατήγγειλε πως “Σειρά συνεταιρισμών θέλουν να βάλουν πόδι στην Α’ Ζώνη”.

Ακόμα, έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα και απίστευτες αυθαιρεσίες που σημειώθηκαν παρά την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

“Δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα, η περιοχή έχει καεί, είναι αναδασωτέα και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένο στο τριήμερο”, τόνισε.

Η ιστορία λαμβάνει και κωμικοτραγικές πτυχές αφού συγγενής ενός εκ των οχτώ νεκρών που ετάφησαν την Παρασκευή στο “νεκροταφείο”, δήλωσε ότι από το Δήμο τού είπαν ότι ο συγγενής του θα ταφεί σε καινούριο νεκροταφείο στο οποίο θα γίνουν και εγκαίνια.

Μόνο που αντί για εγκαίνια αντίκρισε χωράφια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα