Beyoncé: Πρόγονός μου υπήρξε έμπορος σκλάβων

Beyoncé: Πρόγονός μου υπήρξε έμπορος σκλάβων
Ένα από τα εξώφυλλα του September Issue της αμερικανικής Vogue, με την Beyonce

Η Queen B ποζάρει για το ιστορικό September Issue της Vogue και αποκαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό από τα βάθη των αιώνων, αναφορικά με την οικογένειά της.

Η Beyoncé ξέρει πολύ καλά να παίζει με τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνει θόρυβο γύρω από το όνομά της. Το τελευταίο διάστημα δε, κάθε της εμφάνιση, κάθε της κίνηση, είναι γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή τη φορά η Queen B, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της Vogue Σεπτεμβρίου, του διάσημου September Issue και αυτό αποτέλεσε από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός για την αφροαμερικανική κοινότητα. Όχι μόνο ήταν μια μαύρη το πρόσωπο στο αστραφτερό του εξώφυλλο, αλλά για πρώτη φορά, έπειτα από 126 χρόνια, η αμερικανική Vogue εμπιστεύεται σε μαύρο φωτογράφο, τον μόλις 23 ετών Tyler Mitchell, το βασικό της θέμα. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε αν δεν το ζητούσε η ίδια η τραγουδίστρια.

Η Beyoncé μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως μαύρη, μπαίνοντας στον χώρο του θεάματος πριν από 21 χρόνια, τους καλλιτέχνες που τις άνοιξαν τις πόρτες της δόξας πριν εκείνη βρεθεί στο επίκεντρο των φλας, αλλά και την ανάγκη της να κάνει το ίδιο για τη νέα γενιά.

Αναζήτησα τις ρίζες μου και έμαθα πως προέρχομαι από έναν έμπορο σκλάβων που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μια σκλάβα

Ανάμεσα στα όσα εξιστόρησε η ίδια για τη ζωή της, ξεχώρισε η εξομολόγηση για την οικογένειά της. «Αναζήτησα τις ρίζες μου και έμαθα πως κατάγομαι από έναν έμπορο σκλάβων που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μια σκλάβα. Χρειάστηκε να διαχειριστώ αυτή την αποκάλυψη για καιρό. Διερωτήθηκα τι μπορεί να σημαίνει και προσπάθησα να βάλω το γεγονός αυτό σε μια προοπτική» σημειώνει, αποκαλύπτοντας ένα βαρύ μυστικό για τους προγόνους της.

«Τώρα πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός με ευλόγησε με τα δίδυμα (εννοεί τα παιδιά που απέκτησε από τη δεύτερη εγκυμοσύνη). Η ενέργεια του αρσενικού και του θηλυκού που μπόρεσαν να συνυπάρξουν και να μεγαλώσουν μέσα μου για πρώτη φορά. Προσεύχομαι να μπορέσω να σπάσω αυτή την κατάρα γενιών στην οικογένειά μου και πως τα παιδιά μου θα ζήσουν λιγότερο περίπλοκες ζωές» προσθέτει για όσα υπέθεσε μετά την αποκάλυψη για το παρελθόν της οικογένειάς της.

Η δουλεία στις ΗΠΑ

Ο θεσμός της δουλείας ίσχυσε στις ΗΠΑ από την ίδρυσή τους έως το 1865, καθώς αυτός προ-υπήρχε στις περιοχές υπό Βρετανική, Γαλλική ή Ισπανική διοίκηση. Περί τα τέλη του 18ου αιώνα και έως τη δεκαετία του 1840 η δουλεία είχε πρακτικά παύσει στις βόρειες Πολιτείες αλλά συνέχισε να ισχύει στις νότιες έως το 1865.

Ως το 1860, από τα 4,4 εκατ. μαύρων ανθρώπων που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα 3,95 εκατ. ήταν σκλάβοι στη δούλεψη λευκών Αμερικανών πολιτών. Η προκατάληψη σε βάρος των μαύρων πολιτών φυσικά εξακολούθησε δεκαετίες μετά την κατάργηση της δουλειάς, με εκατοντάδες περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς από κρατικούς θεσμούς και πολίτες άλλης φυλής σε βάρος κυρίως μαύρων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ LADYLIKE:

Η Beyoncé μιλά για την εμφάνισή της στο στάδιο που έχτισε ο Χίτλερ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα