Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η άγνωστη ιστορία – Έχω κάνει δοκιμαστικό για τον “Τιτανικό”

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η άγνωστη ιστορία – Έχω κάνει δοκιμαστικό για τον “Τιτανικό”
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Glomex

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε για τα πρώτα του σίριαλ και την αμφισβήτηση που βίωσε, ενώ αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό της καριέρας του. Το burn out μετά την ταινία του και η τηλεοπτική επιστροφή του.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε την Τετάρτη (26/10) ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος φέτος έχει επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με τη νέα δραματική σειρά “Maestro” στο MEGA, η οποία έχει ήδη καθηλώσει τους τηλεθατές.

Η αρχή της καριέρας του

Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μίλησε για την αρχή της καριέρας του, λέγοντας: Φυσικά υπήρξαν στην αρχή πολλές αρνήσεις από τα κανάλια, και αμφισβήτηση, και άρνηση. “Από πού και ως πού θα κάνεις εσύ δική σου δουλειά;” μου έλεγαν. Δεν με επηρέασε, είχα όλη την ορμή, το πείσμα ενός νέου ανθρώπου 24 χρονών που κάνει αυτό που αγαπάει”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη: “Στα 24 αισθανόμουν ότι είχα μεγαλώσει. Όταν είσαι 24 ετών και κάνεις αυτό που αγαπάς νιώθεις ότι έχεις πιάσει τον κόσμο. Είχα ταχύτητα, αυτό που έχουν όλα τα νέα παιδιά. Όλοι έχουμε τα θέματα μας. Τώρα λόγω ηλικίας σε κάποια πράγματα έχουμε ωριμάσει. Συνειδητοποιείς κάποια πράγματα. Είχε προσωπική ανάγκη να γράφω δικές μου ιστορίες Βρέθηκα στους “Φρουρούς της Αχαΐας” μέσα από μια αγγελία. Ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική”.

Δεν ξεστόμιζα στους δικούς μου ότι ήθελα να γράψω τη δική μου σειρά, ούτε ότι θέλω να ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία κάποια στιγμή, δεν τολμούσα. Όταν μου δόθηκε ευκαιρία, με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι για να την έχω, ξεκίνησα το πρώτο μου σίριαλ στο Mega. Είχαμε πει με το κανάλι ότι θα κάνουμε 11 επεισόδια να δούμε αν θα πάει. Εάν δεν πήγαινε θα κοβόντουσαν. Τελικά πήγε και θέλησαν από μένα 24 επεισόδια. Τότε έκανα και θέατρο παράλληλα. Έγραφα non stop, κοιμόμουν δύο ώρες της ημέρα. Θυμάμαι να λέω στο κανάλι πως θέλω να κάνω μία σειρά που να μου αρέσει εμένα, δεν υπήρχε τότε. Λειτούργησε. Δεν καθόμουν και γινόντουσαν τα πράγματα, για μία δεκαετία δουλεύαμε όλοι σαν τα σκυλιάΌλοι έχουμε τα θέματά μας. Ξέρεις κανέναν που να γράφει σενάρια και να μην έχει τα θέματά του; Τώρα λόγω ηλικίας είναι καλύτερα τα πράγματα, ωριμάζουμε. Ένα κομμάτι μας έχει ηρεμήσει, συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα”, εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Αναφορικά με τα πρώτα του σίριαλ είπε: “Δεν καταλάβαινα τότε ότι οι ακρότητες λειτουργούσαν σαν ένα όχημα προκειμένου να πω μερικά πράγματα κοινωνικά. Δεν καταλάβαινα την ακρότητα τόσο πολύ όταν το έφτιαχνα. Υπήρχε μία νεανική αφέλεια, όχι εμμονή”.

Το άγνωστο περιστατικό

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε, επίσης, ένα άγνωστο περιστατικό από την καριέρα του, όταν έκανε δοκιμαστικό για τη θρυλική ταινία “Τιτανικός” χωρίς να το ξέρει!

“Αρχίζουμε και παίζουμε υποτίθεται με τον ηθοποιό μία σκηνή. Του λέω “τι είναι αυτό;” Μου λέει “δεν μπορώ να σου πω. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε”. Ήταν ο ρόλος του Ιταλού που πέφτει το φουγάρο πάνω του! Μετά από δύο χρονια το έβλεπα και έλεγα “άι στο δι@ολο, αυτό θα έκανα;”.

Το burn out

Επίσης, αποκάλυψε πως μετά την ταινία “Ένας άλλος κόσμος” δεν ήθελε να δουλέψει άλλο και αποτραβήχτηκε.“Πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στις ΗΠΑ ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μη δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out. Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και απέκτησα εκεί μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω. Έγραψα μια ταινία αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ακολούθησε η πανδημία”, είπε.

Όσα είπε για το “Maestro”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα