Χρυσές Σφαίρες: Η μεγάλη δικαίωση του Σταλόνε κι ένα μάθημα ζωής από τον Ρόκυ

default image

"Ξέρεις είναι εύκολο να πεθαίνεις. Είναι όμως δύσκολο να ζεις". Ένα standing ovation, μια δικαίωση που έρχεται μετά από 45 χρόνια καριέρας και ένας Σταλόνε που παραδίδει μαθήματα ζωής. Γιατί ο Ρόκυ, είναι η ίδια η ζωή (Vids)

Η δικαίωση του Σιλβέστερ Σταλόνε ήρθε στα 69 του χρόνια. Ο Ιταλοαμερικανός “πατέρας” του Ρόκυ, πήρε το πρώτο μεγάλο βραβείο της καριέρας του στην 73η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, μετά από 45 συναπτά έτη ηθοποιίας.

Ο Σταλόνε απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Creed” όπου υποδύεται έναν ηλικιωμένο Ρόκυ που προπονεί τον γιο του Απόλο Κριντ. Είναι η πρώτη ταινία Ρόκυ που το σενάριο δεν έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Σταλόνε, καθώς και η πρώτη που δεν έχει το όνομα του Ρόκυ στον τίτλο της.

Κατά την ανακοίνωση του βραβείου, ο διασημότερος κινηματογραφικός μποξέρ όλων των εποχών αποθεώθηκε από όλους τους σκηνοθέτες και συναδέλφους του που βρέθηκαν στο Beverly Hilton του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια.

“Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ πολύ γιατί είμαι το αποτέλεσμα όλων των ανθρώπων που έχω γνωρίσει και είμαι ευτυχισμένος που έχω απορροφήσει λίγο από τον καθένα. Την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ, το 1977, ένοιωθα σαν φτερό στον άνεμο. Η θέα είναι υπέροχη τώρα από εδώ πάνω”, είπε για να συμπληρώσει: “Πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φανταστικό μου φίλο, τον Ρόκι Μπαλμπόα, τον καλύτερο φίλο που είχα ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου και τις κόρες μου. Είναι το καλύτερο βραβείο που έχω πάρει στη ζωή μου”.

Ο εμφανώς συγκινημένος Σταλόνε ξέχασε να ευχαριστήσει τον σκηνοθέτη του Creed και τους συμπρωταγωνιστές του, κάτι που όμως έκανε σε δηλώσεις του πίσω από τις κάμερες σε δημοσιογράφους.

Μετά τη βράβευση του, ο Σταλόνε έκανε περισσότερες δηλώσεις σε ρεπόρτερ. “Δεν περίμενα να κερδίσω, δεν νομίζω πως αξίζω ενός standing ovation. Έλεγα στον εαυτό μου ότι θα είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, αλλά τελικά δεν ήμουν. Αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι ήταν όλοι όρθιοι εκεί χειροκροτώντας για μένα. Αυτό μου θυμίζει ότι η ζωή δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει πραγματικά. Ακριβώς γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις, αυτό είναι το μήνυμα μου”, είπε ο ηθοποιός.

Στο Creed ο Μπαλμπόα αναπτύσσει μια βαθιά σχέση με τον γιο του νεκρού Απόλο. Ο Σταλόνε ρωτήθηκε αν αυτή η σχέση του θυμίζει τη δική του με τον αδικοχαμένο γιο του που πέθανε από καρδιά στα 36 του χρόνια. “Ήθελα να τιμήσω τη μνήμη του γιου μου και όλα όσα είχε κάνει στη ζωή του”.

Ο Σταλόνε αναφέρθηκε μάλιστα και στις κόρες του. “Δε με ήξεραν πραγματικά, δε με γνώρισαν. Ήμουν ένας ηθοποιός “νομάς”, ταξίδευα στη ζωή μου συνέχεια, ήμουν συνεχώς στον δρόμο. Με τα χρόνια συνειδητοποίησα ότι η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Θα κριθείς από τον τρόπο που μεγάλωσες τα παιδιά σου και από αυτό που άφησες πίσω σου. Η γυναίκα μου είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, είναι υπέροχη, γιατί εγώ υπήρξα ένας αξιολύπητος πατέρας”.

Σε αυτό το σημείο δεν θα κάνουμε SPOILER για την νέα ταινία, αλλά ο Σταλόνε σχολίασε σχετικά με αυτή. “Κανείς δεν ζει για πάντα. Ο Ρόκυ είναι η ζωή, είναι σαν τη ζωή. Είναι ένας κύκλος. Δυστυχώς, δεν ερχόμαστε στη Γη για να μείνουμε για πάντα. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν. Η ζωή είναι σαν ένας αγώνας baseball, έχεις μια ευκαιρία να κάνεις το τέλειο χτύπημα και πρέπει να την αρπάξεις, πρέπει να παλεύεις για τις ευκαιρίες σου. Ξέρεις είναι εύκολο να πεθαίνεις. Είναι όμως δύσκολο να ζεις”.

Η ταινία  “Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου”  θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Ιανουαρίου 2016, από την Tanweer.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα