Έκκληση από mr Despacito: Το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται βοήθεια

Έκκληση από mr Despacito: Το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται βοήθεια
FILE - This April 27, 2017, file photo shows singers Luis Fonsi, left, and Daddy Yankee during the Latin Billboard Awards in Coral Gables, Fla. Despacitos hit-makers Luis Fonsi and Daddy Yankee received 5 Latin American Music Awards nominations. (AP Photo/Lynne Sladky, File) AP

Ο τραγουδιστής του Despacito κάνει έκκληση για βοήθεια στο Πουέρτο Ρίκο και εξηγεί πως οι πολίτες του μικρού κρατιδίου είναι παράλληλα και Αμερικανοί πολίτες

Ο Πορτορικανός τραγουδιστής Daddy Yankee του οποίου η καριέρα εκτοξεύτηκε με την κυκλοφορία του Despacito βρέθηκε στην εκπομπή του CNN προκειμένου να απευθύνει κάλεσμα σε αρμόδιους φορείς, αλλά και πολίτες για το Πούερτο Ρίκο. Η μικρή χώρα της Αμερικής έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από την έλευση του τυφώνα Μαρία, ενώ τις τελευταίες ώρες μια σειρά από επωνύμους προσπαθούν να βοηθήσουν με δωρεές πληγείσες περιοχές. Δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων πραγματοποίησε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ, για την συγκέντρωση βοήθειας για το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο επλήγη από τον τυφώνα Μαρία.

“Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως οι Πορτορικανοί είναι Αμερικανοί πολίτες… χρειαζόμαστε κρατική βοήθεια για τους πολίτες” αναφέρει ο καλλιτέχνης για την αυτοκυβέρνητη πολιτεία εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ. “Δεν έχουμε δει  κάτι παρόμοιο. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό” αναφέρει και προσθέτει. “Παρουσιάζονται ελλείψεις και σε φάρμακα, όπως για παράδειγμα ενέσεις ινσουλίνης”.

“Δώρισα 100.000 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό και άλλα 100.000 δολάρια. στον οργανισμό Feed America που έχει ενεργό δράση στο Πουέρτο Ρίκο” εξήγησε ο καλλιτέχνης που αγωνιά για την πατρίδα του. Η δήμαρχος του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, Κάρμεν Γιουλίν Κρους, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, για το εύρος των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας υπογράμμισε ότι “το Σαν Χουάν που ξέραμε μέχρι χθες χάθηκε”. Εξέφρασε μάλιστα φόβους ότι όλο το νησί και τα 3,5 εκατομμύρια των κατοίκων του μπορεί να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και για 4-6 μήνες. Το αεροδρόμιο του Σαν Χουάν πάντως επαναλειτούργησε την Πέμπτη, μόνο όμως για την προσγείωση στρατιωτικών αεροσκαφών. Ορισμένες εμπορικές πτήσεις μπορεί να επαναληφθούν από την Παρασκευή.

Ο Daddy Yankee ανέφερε πως το πιο δημοφιλές βίντεο στο διαδίκτυο για το Despacito, γυρίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο και συγκεκριμένα στην γειτονιά της Λα Πέρλα στο Σαν Χουάν. “Παρακολουθώντας τις εικόνες του βίντεο κλιπ και συγκρίνοντάς τες με όσα έχω δει ως τώρα (από την καταστροφή) – είναι αποκαρδιωτικό” σχολιάζει.

AP Photo/Lynne Sladky, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα