Έλλη Στάη: Η μάχη με το “τέρας” της κατάθλιψης, το MeToo και το “όνομα” που ήθελε να αποκαλύψει

Έλλη Στάη: Η μάχη με το “τέρας” της κατάθλιψης, το MeToo και το “όνομα” που ήθελε να αποκαλύψει
Η Έλλη Στάη Glomex

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος έκανε... ποδαρικό στην πρεμιέρα της εκπομπής "Μεγάλη Εικόνα" με τη Νίκη Λυμπεράκη, όπου μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική της πορεία, αλλά και ένα επίκαιρο θέμα που δεν άγγιξε τον χώρο των Media.

Η Έλλη Στάη ήταν η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής “Μεγάλη Εικόνα” με τη Νίκη Λυμπεράκη, η οποία έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας στο MEGA, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και αποκαλύψεις.

Η πολύπειρη δημοσιογράφος μίλησε για την καριέρα της στα ΜΜΕ, τα εμπόδια που συναντούσε στη διάρκεια της πορείας της, τις δύσκολες προσωπικές της στιγμές, αλλά και το MeToo, ένα επίκαιρο και σοβαρό ζήτημα, το οποίο μπορεί να προβλήθηκε από τα Media, αλλά δεν τα “ακούμπησε”.

Η μάχη με το “τέρας” της κατάθλιψης

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, η Έλλη Στάη μίλησε για τον προσωπικό εσωτερικό “πόλεμο” με την κατάθλιψη και τον φόβο που της δημιούργησε στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει:

Πέρασα κατάθλιψη. Είναι πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου. Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα το αντιμετωπίσει, θα συνέλθει. Στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα. Να μπορείς να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις.

Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας”, είπε αρχικά η δημοσιογράφος και συνέχισε:

“Με ταλαιπώρησε αρκετά. Φάνηκε και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο τότε. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις στην πρώτη του κρούση. Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας. Επειδή λειτουργεί ως ταμπού, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάρουν μια φαρμακευτική αγωγή που είναι απαραίτητη, την πετάνε γρήγορα γιατί δεν θέλουν να έχουν αυτήν την εξάρτηση. Πρέπει να το λένε όσοι το περνούν”

“Υπήρχε ένα όνομα που θα αποκάλυπτα αν υπήρxε συσπείρωση γυναικών”

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος ρωτήθηκε και για το MeToo που έχει απασχολήσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα, όπου παραδέχτηκε πως στον χώρο της δημοσιογραφίας, ουσιαστικά… πέρασε και δεν ακούμπησε. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε ένα δικό της προσωπικό βίωμα και ένα συγκεκριμένο όνομα που ήθελε να αποκαλύψει:

“Δεν θέλω τώρα να κάνω υποθέσεις γιατί θα μας στενοχωρήσω, επειδή θα μιλήσουμε για το χώρο μας. Όταν ξέσπασε το MeToo καθυστερημένα στην Ελλάδα, θυμήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι ότι είχα δώσει μία συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, που με είχε ρωτήσει για αυτά τα θέματα κι είχα περιγράψει χωρίς να λέω το όνομα, τι μου είχε συμβεί στα νιάτα μου σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης και ποια στάση είχα κρατήσει. Δεν είχε ασχοληθεί κανείς. Λίγο κουτσομπολίστικα το είδα μόνο στο διαδίκτυο”, δήλωσε η Έλλη Στάη.

Εν συνεχεία, είπε: “Τώρα που επανήλθε το θέμα, έστω και καθυστερημένα, είχα πάλι μια συζήτηση με μία εξαιρετική συνάδελφο, η οποία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Άρχισε να μου αραδιάζει και τη δική της εμπειρία κι άλλα ονόματα γνωστών μας γυναικών, οι οποίες είχα υποστεί τα ίδια πράγματα στον ίδιο χώρο. Της λέω θέλεις αυτές οι 15-20 γυναίκες να γράψουμε κάτι μαζί και να είμαι η πρώτη εγώ που θα πει το όνομα; Δεν υπήρξε συνέχεια κι απάντηση. Καμία γυναίκα. Με νύξη γιατί υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο που είναι, τι είναι και ποιος. Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει μια συσπείρωση των γυναικών του χώρου. Πρέπει. Αν υπήρχε, θα το έκανα. Αλλά δεν υπήρξε αυτή η συνέχεια”.

Παράλληλα, η καλεσμένη της Νίκης Λυμπεράκη αναφέρθηκε και στο στοιχείο της όμορφης”, το οποίο “έβγαλα πολύ γρήγορα από την εικόνα χωρίς να απαρνηθώ τη γυναικεία μου ταυτότητα ούτε τη φιλαρέσκειά μου”, ενώ παραδέχτηκε πως “δεν έβαζα νερό στο κρασί μου και το έχω πληρώσει”.

Μάλιστα, θυμήθηκε πως “εμένα δεν με έπαιρναν στο τηλέφωνο γιατί ήξεραν την απάντηση. Σε ανώτερες βαθμίδες εννοείται πως έπαιρναν τηλέφωνα και οι παρεμβάσεις σταματούσαν την πορεία μου”.

Όσο για την ερμηνεία της επιτυχίας, είπε: “Η επιτυχία έχει μέσα της ματαιοδοξία. Στη ματαιοδοξία δεν την πάτησα. Την πάτησα στην ανασφάλεια τη συναισθηματική που είχα πάντα. Ψάχνοντας την ασφάλεια στο συναίσθημα των άλλων έκανα πολλές λάθος επιλογές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα