H LGBT κοινότητα, το Χόλιγουντ, ο κόσμος υψώνει φωνή απέναντι στη μαζική δολοφονία στο Ορλάντο

default image

Η μεγαλύτερη στη σύχρονη ιστορία της χώρας μαζική δολοφονία με όπλα στράφηκε εναντίον της LGBT κοινότητας, ακριβώς το μήνα που σε όλο το κόσμο γιορτάζεται περήφανα η επέτειος του Στόουνγουολ για ένα κόσμο με ίσα δικαιώματα και... ελευθερία.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Χρειάζονται κάθε φορά κι άλλα θύματα για να ξανανοίξει ως θέμα συζήτησης – πριν κλείσει πάλι με συνοπτικές διαδικασίες – στην Αμερική το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής. Και χρειάζεται κάθε φορά ακόμη μια τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σαν αυτή στο Ορλάντο της Φλόριντα που μετράει ήδη 50 νεκρούς και 53 τραυματίες για να πειστεί όλος ο κόσμος πως δεν θα υπάρξει τέλος στον τρόμο.

Στρατηγικά σχεδιασμένο να γίνει πάνω στο μήνα που σε όλο το κόσμο η LGBT κοινότητα γιορτάζει τους περήφανους αγώνες της για ίσα δικαιώματα, το χτύπημα στο γκέι κλαμπ Pulse του Ορλάντο δεν είναι μόνο μια πράξη μίσους ενός φανατικού, αλλά και μια αφορμή για να αντιληφθείς το μίσος που υπάρχει γύρω σου και που μπορεί να μην οδηγεί σε φόνους, αλλά ευνοεί κάθε φορά τις συνθήκες για μια ακόμη έκφραση του πιο ακραίου ρατσισμού.

Διαβάστε ακόμη Η γυμνή Εϊμι Σούμερ σε ένα δυνατό μήνυμα εναντίον της ελεύθερης οπλοκατοχής.

 
 

Από τη στιγμή που άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες πληροφορίες για την τραγωδία στο Ορλάντο, όλη η LGBT κοινότητα αλλά και σύσσωμο το Χόλιγουντ, καλλιτέχνες, πολιτικοί, συγγραφείς και απλός κόσμος έσπευσαν να δηλώσουν παρών στην προσπάθεια το κάθε χτύπημα να μην σημαίνει όχι κεφάλια ψηλά. Τη δική του συμβολή στο να γίνει ο φόβος δύναμη συνεισέφερε και η 70ή Απονομή των Βραβείων Tony, η οποία έγινε κανονικά – αφιερωμένη στα θύματα της μαζικής δολοφονίας.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά Βραβεία Tony 2016: To Broadway κάνει το φόβο έμπνευση και δύναμη, υπό τη σκιά της τραγωδίας στο Ορλάντο

Ενδιαφέρον έχει (δείτε παρακάτω) ο αντιδιαμετρικά διαφορετικός τρόπος με τον οποίο σχολιάζουν τα γεγονότα η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, σκιαγραφώντας έτσι μια Αμερική που συνεχίζει να διχάζεται ανάμεσα στην καταπολέμηση της βίας και την εκδίκηση!





Δείτε εδώ την εισαγωγή του Τζον Ολιβερ στην εκπομπή «The Last Week» της Κυριακή 12 Ιουνίου του 2016

Πηγή: Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα