Η μπλόγκερ που έφαγε “πόρτα” στο Λούβρο λόγω αμφίεσης ξεσπά με Βολταίρο

Η μπλόγκερ που έφαγε “πόρτα” στο Λούβρο λόγω αμφίεσης ξεσπά με Βολταίρο

"Αν δεν σας αρέσουν τα μίνι φορέματα, μην τα φοράτε. Η ελευθερία έκφρασης είναι άμεσα συνυφασμένη με την τέχνη που φιλοξενείται στα μουσεία" δήλωσε η νεαρή. Ποια είναι η άποψή σας για την αμφίεση της νεαρής;

Η μπλόγκερ και μοντέλο Newsha Syeh από την Αυστραλία ισχυρίστηκε πως δεν της επετράπη η είσοδος στο Λούβρο λόγω “απρεπούς” ενδυμασίας και έγινε viral.

“Ο Πικάσο θα λάτρευε την αμφίεσή μου” έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που απεικόνιζε την επίμαχη εμφάνιση.

Μετά το περιστατικό, η 25χρονη εξέφρασε την απογοήτευσή της στο Instagram. Η ίδια έγραψε ακόμη σε Instagram Story της: “Χθες στο Λούβρο με σταμάτησαν για την εμφάνισή μου. Έκαναν τις πιο απαίσιες χειρονομίες και εκφράσεις ζητώντας μου να καλυφθώ με μίσος στα μάτια, και με απέτρεψαν από το να μπω. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ γιατί πίστευα πως το μουσείο είχε άλλη πολιτική. Αλλά δεν είχε”.

Σημειώνεται πως η πολιτική του μουσείου περί ένδυσης απαγορεύει την είσοδο με μαγιό, άνευ ρούχων, ή χωρίς παπούτσια.

Στη συνέχεια η νεαρή μπλόγκερ επανήλθε με μια ρήση που αποδίδεται στον Βολταίρο: “Think for yourselves and let others enjoy the privilege to do so too”. “Αν δεν σας αρέσουν τα μίνι φορέματα, μην τα φοράτε. Η ελευθερία έκφρασης είναι άμεσα συνυφασμένη με την τέχνη που φιλοξενείται στα μουσεία”, έγραψε ακόμη μεταξύ άλλων.

Ενώ αυτοχαρακτηρίζεται ως “Αυστραλή μάγισσα στο Παρίσι”.

Χρήστες των social media βέβαια έγραψαν πως έργα του Πικάσο δεν φιλοξενούνται στο Λούβρο, ενώ άλλοι έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της νεαρής αναφέροντας πως η ενδυμασία της δεν ήταν “απρεπής”. Έκαναν δε λόγο για “μισογυνισμό” εκ μέρους των υπεύθυνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα