Η οσκαρική εμφάνιση του DiCaprio στο Νταβός για το περιβάλλον

default image

Ο Leonardo DiCaprio ανακοίνωσε από το Νταβός πως διαθέτει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για περιβαλλοντικούς λόγους. Διαβάστε τι δήλωσε

Η παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για το Revenant, Leonardo DiCaprio, στο Νταβός, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ο διάσημος ηθοποιός εκφώνησε ομιλία στο παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις μέρες και ανακοίνωσε πως το Ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για την προστασία της φύσης, θα διαθέσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για περιβαλλοντικούς λόγους. Πρόκειται για χρήματα που έχει συνεισφέρει ο ίδιος ο DiCaprio που είναι γνωστός για τις οικολογικές του θέσεις. Τα 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για έργα, συνεργασίες αλλά και για την προστασία των τροπικών δασών.

“Δεν μπορούμε πλέον να δείξουμε ανοχή στην απληστία των βιομηχανιών άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε να καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας”, δήλωσε από το βήμα του Νταβός, καλώντας για ενδυνάμωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο DiCaprio κινηματογραφεί αυτό το διάστημα ένα ντοκιμαντέρ για το λιώσιμο των πάγων και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο ίδιος, έλαβε το βραβείο Crystal Award για τη συμβολή του στη “βελτίωση της κατάστασης του κόσμου”.

“Εκείνοι που ελέγχουν τις βαριές βιομηχανίες αρνούνται την περιβαλλοντική καταστροφή. Κάνουν πως δεν βλέπουν. Φτάνει πια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ιστορία θα μας ορίσει υπεύθυνους για το κακό που γίνεται”, τόνισε.

Πώς θα γίνει η διανομή των 15 εκατομμυρίων

Όπως είπε ο DiCaprio, τα χρήματα που διαθέτει, διανέμονται ως εξής στις παρακάτω οργανώσεις:

Oceana, 6 εκατομμύρια

Skytruth for Global Fishing Watch, 1 εκατομμύριο

Nature Conservancy, 3,2 εκατομμύρια

Rainforest Action Network και Haka για την προστασία του δάσους της Σουμάτρα, 3,2 εκατομμύρια

Clearwater and the Ceibo Alliance, 3,4 εκατομμύρια

Solutions Project, 1,5 εκατομμύρια.

Σημειώνεται πως και τον περασμένο Ιούλιο ο DiCaprio είχε διαθέσει ακόμη 30 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 65 οργανώσεις, στηρίζοντας το έργο τους. Το πάθος άλλωστε του ηθοποιού για την κλιματική αλλαγή και τον ακτιβισμό είναι τέτοιο που η επίσημη  ιστοσελίδα  του αναφέρεται κατά 80% στο περιβάλλον. Όπως επίσης έχει δηλώσει, μπορεί να ονοματίσει από μνήμης 20 απειλούμενα με εξαφάνιση είδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα