Η μάχη της Selena Gomez με τον Λύκο

default image

Το Twitter εύχεται "γρήγορη ανάρρωση" στη νεαρή τραγουδίστρια που έχει διαγνωσθεί με την ασθένεια του Λύκου και αποφάσισε να αποσυρθεί προσωρινά για το καλό της υγείας της

Η 24χρονη Selena Gomez πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα του Λύκου και ανακοίνωσε ότι θέλει να ξεκουραστεί για τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους, ώστε να αφοσιωθεί στην υγεία της.

Σε σχετικής δηλώσεις της στο People ζητάει συγγνώμη από τους θαυμαστές της, καθώς και την κατανόησή τους, καθώς με την απόφασή της ακύρωσε τις συναυλίες που θα έδινε σε αρκετές περιοχές, στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας της.

Η διάγνωση έγινε πριν από ένα χρόνο. Σήμερα, η 24χρονη Gomez αναγκάζεται για δεύτερη φορά να ακυρώσει συναυλίες της εξαιτίας του αυτοάνουσου νοσήματος που αντιμετωπίζει. Πέρυσι είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και είχε διαψεύσει τις φήμες για εγκλεισμό σε μονάδα αποτοξίνωσης.

“Οι επιπλοκές που προκαλεί ο Λύκος έχουν να κάνουν με κρίσεις πανικού, άγχος και αίσθημα κατάθλιψης, πράγματα που βιώνω τελευταία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους μου, αλλά πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα και να φροντίσω την υγεία μου”, είπε η νεαρή. “Ξέρω πως δεν είμαι μόνη σε όλο αυτό, καλώ και άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ασθένειες να μιλήσουν ανοιχτά για αυτές”, πρόσθεσε μιλώντας στο περιοδικό.

Σημειώνεται πως ο  Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) είναι χρόνιο, υποτροπιάζον, πολυσυστηματικό αυτοάνοσο νόσημα.

Ο ΣΕΛ μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά περισσότερο συχνά προκαλεί βλάβες στη καρδιά, στις αρθρώσεις, στο δέρμα, στους πνεύμονες, στις φλέβες, στο ήπαρ, στα νεφρά και στο νευρικό σύστημα.

Ο λύκος μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι περισσότερο συχνός στις γυναίκες. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία που να επιφέρει πλήρη ίαση της πάθησης, ωστόσο τα φάρμακα (συνήθως κορτικοστεροειδή) που χρησιμοποιούνται μπορούν να ελέγχουν τα συμπτώματα, να καθυστερούν την εξέλιξη και να προλαμβάνουν τις εξάρσεις της νόσου.

Η νόσος προσβάλλει όλες τις ηλικίες αλλά είναι συχνότερη στις γυναίκες ηλικίας 20-45 ετών, με αναλογία γυναίκες προς άντρες περίπου 9:1, ενώ η αναλογία στα παιδιά και στους ηλικιωμένους είναι 3:1.

Διαδικτυακή στήριξη στη Selena Gomez

Αμέσως δημιουργήθηκε στο Twitter το hashtag #GetWellSoonSelena, με τους φίλους της νεαρής τραγουδίστριας και ηθοποιού, να αποθέτουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή της στη σκηνή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα